Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens eerste Nederlandse vrouw in top 30 sinds 2008

Bertens eerste Nederlandse vrouw in top 30 sinds 2008

RoadToRio

Cheer!

Kiki Bertens is maandag door haar uitstekende prestaties op Roland Garros gestegen naar de 27e plaats op de wereldranglijst. De Wateringse is de eerste Nederlandse vrouw in de top dertig in meer dan acht jaar.

Deel dit artikel op social media

Bertens begon twee weken geleden nog als de nummer 58 van de wereld aan Roland Garros. Ze versloeg op het gravel in Parijs onder meer de als derde geplaatste Angelique Kerber en de als achtste ingeschaalde Timea Bacsinszky, maar verloor in de halve finale van Serena Williams. Begin dit jaar was Bertens nog de mondiale nummer 101.

Michaëlla Krajicek was in februari 2008 op de dertigste plaats de laatste Nederlandse speelster in de top dertig. Dat is ook de hoogste positie ooit van de 27-jarige Krajicek, die nu buiten de top 200 staat.

De wereldranglijst voor vrouwen werd in 1975 in het leven geroepen. Bij de mannen gebeurde dat twee jaar eerder. De beste Nederlandse vrouw ooit was Betty Stöve in 1977 op de vijfde positie. Tom Okker was in 1974 de beste Nederlandse man ooit op de derde plaats. Richard Krajicek was in 1999 de mondiale nummer vier.

Haase

Robin Haase blijft de best geplaatste Nederlander in het heren enkelspel, met vier plaatsen winst staat hij nu op plaats 82. Igor Sijsling steeg op de ATP-ranking vijf plaatsen en is nu de mondiale nummer 118. Thiemo de Bakker leverde zes plaatsen in en staat nu op positie 126.

Van de Nederlandse sames in het enkelspel is Richel Hogenkamp na Bertens de hoogstgeplaatste speelster. De Achterhoekse is terug te vinden op plaats 134.

Rosmalen

Deze week komt de 24-jarige Bertens in actie op het grastoernooi in Rosmalen. Ze speelt woensdag in de eerste ronde tegen de 34-jarige Mirjana Lucic-Baroni uit Kroatië. Omdat Bertens vorig jaar tot de halve finales kwam in Rosmalen heeft ze veel punten te verdedigen.

Naast Bertens spelen er nog vier Nederlanders bij het toernooi dat voor dit jaar voor het eerst luistert naar de naam Ricoh Open. Indy de Vroome is maandag de eerste Nederlandse die in actie komt in de eerste ronde. De 20-jarige Brabantse speelt tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe. 

De partijen van Haase, Sijsling en Richel Hogenkamp staan voor dinsdag of woensdag op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!