Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bendsneyder rijdt met negende plaats in punten bij TT

Bendsneyder rijdt met negende plaats in punten bij TT

Cheer!

ASSEN - Bo Bendsneyder is zondag in de Moto3 als negende geëindigd bij de TT van Assen. De coureur behaalde daarmee zijn beste resultaat van het seizoen en pakte zeven punten.

Deel dit artikel op social media

De 17-jarige Rotterdammer had zich ten doel gesteld om de top tien te halen en slaagde in die opzet. De debutant kwam tot nu toe niet verder dan de elfde plaats.

De overwinning in de lichtste klasse ging naar de Italiaan Francesco Bagnaia, die zijn eerste zege boekte. Daarnaast bezorgde hij ook het Indiase motormerk Mahindra de allereerste overwinning ooit.

De enerverende race werd pas in de laatste bochten beslist. Bagnaia drukte zijn wiel net wat eerder over de meet dan zijn landgenoot Andrea Migno.

Binder

Die werd na de race echter een plaats teruggezet, omdat hij in de laatste chicane een foute beweging maakte. Daardoor schoof Fabio Di Giannantonio, eveneens uit Italië, door naar de tweede plaats.

Kampioenschapsleider Brad Binder viel halverwege de race weg uit de kopgroep na een stuurfout; de Zuid-Afrikaanse teamgenoot van Bendsneyder reed als twaalfde langs de finishvlag. Hij behield desondanks de leiding in het WK.

Bendsneyder, uitkomend voor Red Bull KTM Ajo, was de race vanaf de zevende startplek begonnen. Hij verloor direct enkele plaatsen bij de start, maar wist zich wel achterin de voorste groep te handhaven. De debutant wist in de laatste ronde nog twee posities te winnen en reed daarmee naar de negende plaats.

Lijn doortrekken

Bendsneyder was tevreden met zijn negende plaats. "Ik heb goed gereden en mijn beste klassering van dit jaar behaald. Nu deze lijn doortrekken", zei de zeventienjarige Rotterdammer.

"Jammer dat ik een foutje maakte in de eerste bocht, daardoor viel ik terug van de zevende naar de tiende plaats. Maar ik kon de hele race in de voorste groep blijven. Er waren veel crashes, dus ik moest echt mijn hoofd erbij houden."

Moto2

De Japanner Takaaki Nakagami won de Moto2-race, die een ronde voor het einde werd afgevlagd vanwege de regen. Johann Zarco uit Frankrijk werd tweede, gevolgd door Franco Morbidelli. Het was voor Nakagami zijn eerste overwinning in de Moto2.

Zarco, de regerend kampioen in de Moto2, nam in de stand van het WK de leiding over van de Spanjaard Alex Rins, die zesde werd. Het duo heeft evenveel punten, maar Zarco heeft dit seizoen meer races gewonnen.

De Zwitser Thomas Lüthi, die van polepositon startte, ging tijdens de race onderuit en moest de strijd staken. Aan de Moto2-race deden geen Nederlandse coureurs mee.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!