Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Beachvolleybalsters nog één zege verwijderd van Spelen

Beachvolleybalsters nog één zege verwijderd van Spelen

RoadToRio

Cheer!

STAVANGER - Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel hebben deelname aan de Olympische Spelen in zicht. Op de Continental Cup Final in Stavanger behaalde Nederland de finale. Het tweede team van Oranje, Rimke Braakman en Jolien Sinnema, wisten het als eerste geplaatste team Slukova/Hermannova met 2-1 te verslaan. Van Gestel en Van der Vlist waren daar erg blij mee, een beslissende golden match was weer niet nodig. Morgen is de finale tegen Oostenrijk of Oekraïne.

Deel dit artikel op social media

Braakman/Sinnema

Rimke Braakman en Jolien Sinnema konden vanmiddag vrij uit spelen. Na de overwinning Van Gestel en Van der Vlist, moesten Slukova en Hermannova winnen om hun olympische droom in leven te houden. Het Tsjechische team, twee weken geleden nog tweede op het EK, serveerde veel fout en daardoor kwam Nederland terug in de set na een achterstand van 14-18. Toch maakte de favoriet met een slimme geplaatste bal de eerste set af: 19-21.

In de tweede set toonden Braakman en Sinnema veerkracht. Ze vochten keihard voor elk punt en moedigden elkaar veel aan. Tsjechië nam weer een voorsprong (9-12) maar Oranje bleef netjes spelen en vooral de side-out liep goed. Na een redding van Braakman maakte ze het punt af met een harde aanval en daarmee nam Oranje voor het eerst in de set een voorsprong: 16-15. Tsjechië nam snel een time-out, maar daarmee wisten ze de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland niet uit hun concentratie te halen. Sinnema scoorde met een killblok de 19-17 en daarna maakte Oranje het af: 21-19.

In de beslissende derde set werd de druk hoog voor Slukova en Hermannova en ze gingen nog meer fout serveren. Oranje speelde goed en vol overtuiging en dat maakte het verschil. Sinnema scoorde met haar hoge blok een aantal punten en een servicefout van Tsjechië zorgde voor de winst: 15-11. Sinnema liet haar tranen van vreugde flink lopen na de spectaculaire overwinning.

,,Dit is niet normaal, we flikken het. Zo gaaf. We speelden vrij uit en dan zie je wat we kunnen. Vol overtuiging hebben we de Tsjechen onder druk gezet. Wij mochten hier, Slukova en Hermannova moesten,” zo vertelde Sinnema na afloop. Haar emoties liet ze gaan. ,,Het is zo heerlijk hoe we gespeeld hebben. De service liep goed en mijn blok ook. Dit geeft ons vertrouwen, morgen willen we weer. Hier even van genieten en morgen knallen in de finale.” Van Gestel en Van der Vlist zaten op hun hotelkamer het resultaat af te wachten en kwamen na het goede nieuws snel naar hun maatjes gerend om ze te feliciteren en te bedanken.

Van Gestel en Van der Vlist

Zelf moesten Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist diep gaan om Tsjechië 2, Kolocova en Kvapilova, te verslaan. In de eerste set begonnen de Tsjechen goed en bij Oranje slopen er wat passfouten in het spel. De Tsjechen daarentegen verdedigden erg sterk en dat leverde ze de setwinst op: 18-21. In de tweede set gingen Van Gestel en Van der Vlist feller en met meer agressie spelen. Ook serveerde Van Gestel heel goed. Daar hadden de Tsjechen geen antwoord op en de set eindigde in 21-15.

In de derde set nam Oranje meteen een 3-1 voorsprong dankzij een killblok van Van der Vlist. Maar Tsjechië wist de spanning terug te brengen en kwam op 5-6. Een aantal geweldige, harde aces van Van Gestel maakten het verschil en Nederland won met 15-10. Van der Vlist was flink opgelucht. ,,Het ging niet makkelijk, maar winst is winst. De service van Sophie was heel belangrijk in deze partij, zij maakte daarmee het verschil.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sophie, Jantine, Rimke en Jolien aan!