Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zwemploeg op trainingsstage naar Tenerife

Zwemploeg op trainingsstage naar Tenerife

RoadToRio

Cheer!

NIEUWEGEIN - De Nederlandse zwemploeg vertrekt 4 juni voor een trainingsstage naar Tenerife. Ook de in het buitenland trainende Femke Heemskerk en Dion Dreesens sluiten aan. De trainingsstage is als voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio deze zomer.

Deel dit artikel op social media

Na het succesvolle EK in Londen vertrekt de top van de Nederlandse zwemmers naar het Tenerife Top Training center van 4 t/m 18 juni. Na een analyse van het EK en een overleg tussen technisch directeur Joop Alberda, Femke Heemskerk en trainer Philippe Lucas is besloten dat Femke aansluit bij de zwemploeg van 12 t/m 18 juni.

Dion Dreesens voegt zich ook bij de ploeg op Tenerife. De zwemmer van SwimMac kampt met een lichte hernia en keert nog niet terug naar Amerika. In overleg met zijn coaches in Amerika is besloten dat hij in Nederland blijft om te revalideren, onder begeleiding van de medische staf van het Nederlands team.

Dion Dreesens: “Onder de juiste begeleiding hier in Nederland ligt de eerste focus op het weer pijnvrij kunnen bewegen. Ik ben er zeker van dat dit de komende tijd gaat lukken om op tijd klaar te staan voor Rio.”


De zwemmers die naar Tenerife gaan zijn (in alfabetische volgorde):

Dames: Inge Dekker, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Maud van der Meer, Robin Neumann, Marrit Steenbergen, Esmee Vermeulen

Heren: Maarten Brzoskowski, Dion Dreesens, Joost Reijns, Marcel Schouten, Ben Schwietert, Kyle Stolk, Joeri Verlinden, Sebastiaan Verschuren, Ferry Weertman

Na de trainingsstage op Tenerife staan 3 wedstrijden op het programma:

2-3 juli         Franse Open lange baan Vichy / Glasgow Open (30 juni -3 juli)

9 juli            KNZB Challenger Alkmaar

10 - 14 juli    EK open water zwemmen Hoorn

Van 20 t/m 30 juli reist de Olympische zwemploeg af naar Sardinië voor een laatste trainingsstage. Op 31 juli vertrekken de lange baan zwemmers naar Rio. De open water zwemmers gaan dan naar Portugal en vliegen op 9 augustus naar Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge, Joeri, Maud, Marcel, Maarten, Esmee, Marrit, Ranomi, Joost, Kyle, Femke, Dion, Robin, Sebastiaan en Ferry aan!