Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor schoonspringster Freitag op EK

Zilver voor schoonspringster Freitag op EK

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Schoonspringster Uschi Freitag heeft bij de EK in Londen zilver veroverd op de 3-meterplank. De 26-jarige Limburgse bleek in de finale alleen niet opgewassen tegen Tania Cagnotto.

Deel dit artikel op social media

De 30-jarige Italiaanse was wel een klasse apart: zij kwam tot 360,60 punten, Freitag behaalde 330,60 punten. De Britse Grace Reid werd derde met 328,55 punten.

Het is voor het eerst in 21 jaar dat Nederland een EK-medaille wint bij het schoonspringen. Edwin Jongejans was in 1995 de laatste Nederlander: hij veroverde destijds de Europese titel op de 1-meterplank.

Tweede keer zilver

Voor Freitag is het is de tweede keer dat ze zilver verovert op een EK. De vorige keer was in 2012 bij de EK in Eindhoven, ook op de 3-meterplank, maar toen sprong Freitag nog voor Duitsland. Sinds 2013 komt ze uit voor Nederland, het geboorteland van haar moeder.

De winnares van goud, Cagnotto, is een grootheid in het schoonspringen. Haar prijzenkast bevat 10 WK-medailles en - sinds zaterdag - 28 EK-medailles, waaronder 20 gouden.

Jansen zet stap naar Rio

Inge Jansen, de tweede Nederlandse in de finale, kon niet voor een verrassing zorgen: ze werd zesde. Ze zette daarmee wel een grote stap naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De 21-jarige Jansen heeft al voldaan aan de internationale norm, maar moet van sportkoepel NOC*NSF nog twee keer scores van minimaal 305 punten neerzetten. In Londen lukte dat alvast. Freitag is al zeker van een olympisch ticket.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Uschi en Inge aan!