Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Liesette Bruinsma op 50m vrije slag

Zilver voor Liesette Bruinsma op 50m vrije slag

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

FUNCHAL – Na haar overwinning op de 400 meter vrije slag was er vandaag zilver voor paralympisch zwemster Liesette Bruinsma tijdens de Europese kampioenschappen. Bruinsma tikte in het Portugese Funchal op de 50 meter vrije slag (handicapklasse S11) als tweede aan achter de Zweedse Maja Reichard.

Deel dit artikel op social media

 

Met een tijd van 31.22 seconden kwam Bruinsma op de sprintafstand in de buurt van haar nationale record, maar ze moest haar meerdere erkennen in de Zweedse drievoudig wereldkampioene. Die verbeterde met 30.87 seconden het wereldrecord. Achter Reichard en Bruinsma ging het brons naar de Italiaanse Cecilia Camellini.

 

Marc Evers wist zijn Europese titel op de 100 meter schoolslag (SB14) niet te prolongeren. Op de laatste WK’s (2013, 2015) en de EK van 2014 won hij die afstand, maar nu viel Evers met een vierde plaats net naast het podium. Het goud ging naar de Brit Scott Quin, voor de Rus Artem Pavlenko en Adam Wenham uit Noorwegen.

 

Finaleplaatsen

Voor Thijs van Hofweegen en Chantalle Zijderveld waren er finaleplaatsen op de vierde dag van de EK. Van Hofweegen tikte als vijfde aan op de 100 meter schoolslag (SB6); het goud was voor paralympisch kampioen Yevheniy Bohodayko (Oekraïne). Zijderveld moest ook genoegen nemen met een vijfde plek op de 100 meter vlinderslag (S10). Die titel ging naar Nina Ryabova uit Rusland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette, Marc, Thijs en Chantalle aan!