Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilers Van Schaardenburg en Heiner starten WK Laser

Zeilers Van Schaardenburg en Heiner starten WK Laser

RoadToRio

Cheer!

NUEVO VALLARTA - Rutger van Schaardenburg start op donderdag 12 mei de strijd om het wereldkampioenschap in de Laserklasse in Nuevo Vallarta, Mexico. De Team Delta Lloyd-zeiler heeft zich al geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio en dit is de laatste grote krachtmeting. Voor zijn trainingspartner Nicholas Heiner wordt het zijn laatste wedstrijd in de Laserklasse. De wereldkampioen Laser 2014 beraadt zich op een vervolg van zijn carrière als professioneel (zee)zeiler in combinatie met een olympische campagne voor Tokyo 2020.

Rutger van Schaardenburg (28) is op weg naar zijn derde Olympische Spelen. In 2008 eindigde Van Schaardenburg op een 34ste plaats. Op weg naar London 2012 scoorde Van Schaardenburg een zilveren medaille op het Olympische Testevent. Een jaar later eindigde Van Schaardenburg op de Spelen op een 14de plaats. In 2015 werd de in Den Haag wonende zeiler Europees kampioen. En met dat resultaat versloeg hij Nicholas Heiner, zijn directe concurrent in de strijd om het exclusieve ticket naar Rio.

Focus op Rio
Van Schaardenburg vaart de laatste jaren constant voorin mee in de zeer sterk bezette Laserklasse. Op weg naar zijn derde olympische poging staat alles in het teken van Rio. Dat wil zeggen zoveel mogelijk kennis en ervaring opbouwen op de olympische locatie in Rio onder andere in combinatie met een zo laag mogelijk lichaamsgewicht.

Dit WK in Mexico uiteraard een heel belangrijk evenement op weg naar Rio maar geen focus evenement. Tijdens dit WK worden beide zeilers begeleid door coach Dan Slater, de Nieuw-Zeelander in dienst van het Watersportverbond.

Het wereldkampioenschap in Nuevo Vallarta (Mexico) duurt van 12 tot en met 18 mei 2016. Er worden, indien het weer het toelaat, twee races per dag gevaren. In de Laserklasse wordt geen medalrace gezeild.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger aan!