Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilers Nap en Schrama eindigen naast podium op WK

Zeilers Nap en Schrama eindigen naast podium op WK

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

MEDEMBLIK – Paralympisch zeilers Sandra Nap en Rolf Schrama zijn vierde geworden op de wereldkampioenschappen in Medemblik. In de SKUD18-klasse presteerde het Nederlandse duo constant, maar bleek dit niet voldoende voor een medaille. De titel ging naar de Poolse Monika Gibes en Piotr Cichocki.

Deel dit artikel op social media

Gibes en Cichocki pakten al op de eerste dag van de wedstrijden op het IJsselmeer de leiding en stonden die niet meer af. Zelfs twee overwinningen op de slotdag van Daniel Fitzgibbon en Liesl Tesch brachten die zege niet in gevaar. Het Australische duo pakte zilver, brons was voor Alexandra Rickham en Niki Birell (Groot-Brittannië).

Nap en Schrama hikten elke race tegen het podium aan, maar waren in hun thuiswater geen bedreiging voor de top. Alleen in de derde race wist het Nederlandse koppel een podiumplaats te scoren; ze werden derde. Later dit jaar is de SKUD18-boot het enige team dat Nederland zal vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rolf en Sandra aan!