Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

WK laatste kans BMX'ers om aan eisen voor Rio te voldoen

WK laatste kans BMX'ers om aan eisen voor Rio te voldoen

Cheer!

MEDELLIN - Voor de BMX'ers is het WK komend weekeinde in Medellin (Colombia) de laatste kans zich in de kijker te rijden voor de Olympische Spelen van Rio.

Deel dit artikel op social media

Vooralsnog hebben drie mannen en twee vrouwen aan de kwalificatie-eisen voldaan, precies het aantal startplaatsen dat Nederland heeft. Bondscoach Bas de Bever krijgt mogelijk nog wat extra opties.

"Martijn Jaspers, Dave van der Burg en Joris Harmsen kunnen in Medellin nog aan de eis voldoen, net als selectielid Raymon van der Biezen die hersteld is van een polsbreuk'', aldus De Bever. Bij de vrouwen is Judy Baauw nog in de race voor een olympisch startbewijs.

Titelverdediger Niek Kimmann, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt hebben al aan de eisen voldaan. Bij de vrouwen geldt dat voor Merle van Benthem en Laura Smulders, de winnares van brons op de Spelen van Londen.

De Bever heeft in ieder geval dankzij een goede klassering in het landenklassement geen zorg meer over de omvang van zijn ploeg. "Maar individueel willen de sporters zich natuurlijk wel laten zien.''

Herstelperiode

Niet alleen Van der Biezen kreeg te maken met blessures, hetzelfde gold voor Van Gorkom en Van Gendt.

De Bever: "Zij zitten allemaal aan het einde van de herstelperiode en we zijn blij dat ze weer inzetbaar zijn op het WK. Als je dat allemaal in aanmerking neemt , zou het al knap zijn als deze jongens de halve finale, ofwel de top zestien halen. Kimmann kan normaal gesproken de finale halen, hij is fysiek in orde.''

Baauw moet om in aanmerking te komen voor de Spelen de finale halen. De Bever: "En ook dan heeft ze in onze eigen interne ranking nog een aardige inhaalslag te maken om dat olympische ticket te behalen. Maar niets is onmogelijk.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niek, Laura, Jelle, Merle, Judy, Raymon, Twan en Bas aan!