Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldbekerzeges voor handbikers Koedood en Hielkema

Wereldbekerzeges voor handbikers Koedood en Hielkema

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

OOSTENDE – Handbikers Carmen Koedood en Mischa Hielkema hebben in hun handicapklasse (respectievelijk H2 en H3, red.) de wegwedstrijd gewonnen tijdens de UCI Para-cycling World Cup. In het Belgische Oostende kwam Koedood solo over de streep; Hielkema won de sprint van een viermanskopgroep.

Deel dit artikel op social media

Koedood nam al snel afstand van haar concurrenten en kwam na bijna 42 kilometer met ruim vijf minuten voorsprong over de streep. Het zilver ging naar de Zuid-Koreaanse Mikyoung Jeon. Koedood werd vorig jaar tijdens de WK zowel tweede op de tijdrit als wegwedstrijd.

Voor Hielkema was de overwinning in de Belgische kustplaats zijn eerste wereldbekerzege. Samen met drie concurrenten streed hij in de eindsprint voor het goud. De geboren Hagenaar wist de Italiaan Paolo Cecchetto nipt achter zich te houden. Hielkema pakte gisteren in Oostende al brons in de tijdrit.

Zilver en brons

In de H5-handicapklasse was er zowel bij de vrouwen als mannen Nederlands zilver en brons. In beide races was er een sprint van een kopgroep van vier. De Duitse Andrea Eskau hield Laura de Vaan en Jennette Jansen achter zich. Bij de mannen won de Italiaan Alessandro Zanardi, voor Jetze Plat en Tim de Vries.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Carmen, Mischa, Laura, Jetze, Tim en Jennette aan!