Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldbekerzege voor handbiker Jetze Plat, tandemduo Ter Schure/Fransen

Wereldbekerzege voor handbiker Jetze Plat, tandemduo Ter Schure/Fransen

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

OOSTENDE – Handbiker Jetze Plat en tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen hebben goud gewonnen tijdens de tijdrit van de UCI Para-cycling World Cup in Oostende. In de Belgische kustplaats was Plat na 16,7 kilometer ruim dertien seconden sneller dan de Italiaan Alessandro Zanardi. Ter Schure en Fransen klopten de Poolse wereldkampioenen Polak en Ladosz met ruim verschil.

Deel dit artikel op social media

Voor de 24-jarige Plat is het in zijn eerste World Cup handbiken van dit seizoen ook direct een eerste zege. Vorig seizoen won hij drie wereldbekerwedstrijden gedurende het seizoen. Achter Plat en Zanardi ging het brons in handicapklasse H5 naar de Nederlander Tim de Vries. Landgenoot Johan Reekers finishte in dezelfde klasse als zevende.

Voor Ter Schure en Fransen stond er in België een tijdrit van ruim 25 kilometer op het programma. Aan de finish had het Nederlandse duo een voorsprong van ruim 34 seconden op de Polen Marcin Polak en Michal Ladosz, die vorig jaar in het Zwitserse Nottwil nog wereldkampioen werden op de tijdrit.

Nederlands succes

Naast de twee zeges en het brons voor De Vries was er succes voor Alyda Norbruis (klasse C2), die met miniem verschil (0.94 seconden) genoegen moest nemen met zilver achter de Amerikaanse Alisson Jones. Brons was er verder voor Daniel Abraham (C5) en handbikers Mischa Hielkema (H3) en Laura de Vaan (H5).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze, Vincent, Timo, Johan, Tim, Alyda en Laura aan!