Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Weening pakt eindzege in Ronde van Noorwegen

Weening pakt eindzege in Ronde van Noorwegen

RoadToRio

Cheer!

Pieter Weening heeft het procontinentale Roompot-Oranje Peloton het grootste succes van dit jaar bezorgd door ternauwernood de eindzege te veroveren in de Ronde van Noorwegen.

Deel dit artikel op social media

De 35-jarige Weening sloeg zondag in de slotetappe van Dröbak naar Sarpborg over 163 kilometer een ultieme aanval van Edvald Boasson Hagen af.

De Noor van Dimension Data, die de ronde in zijn thuisland in 2012 en 2013 won, pakte wel zijn tweede etappezege op rij, maar hij kon de 43 seconden die hij in het klassement achter stond op Weening niet helemaal goedmaken.

De Fries treedt in de voetsporen van Wilco Kelderman, die in 2011 de eerste editie van de Ronde van Noorwegen op zijn naam schreef.

Basis

Weening legde de basis voor zijn zege in de tweede etappe, waarin hij een voorsprong van 46 seconden pakte op een groepje achtervolgers.

Met name Sondre Holst Enger en Boasson Hagen wisten nog wat van die marge af te snoepen in de dagen daarna, maar het was niet voldoende om de Nederlander te bedreigen. In de slotrit was Hagen echter dichtbij; hij kwam 23 seconden tekort.

"Het werd nog even spannend toen Hagen in de finale alleen in de aanval ging. Maar gelukkig had ik voldoende over om het verschil niet te veel te laten oplopen", reageerde Weening. "Vooral mooi dat dit het team weer een boost geeft. Die jonge mannen zijn echt boven zichzelf uitgestegen."

Het is na de zege van Jesper Asselman in de Ronde van Drenthe en de etappewinst van Weening de derde keer dat de Nederlandse procontinentale ploeg feest mag vieren dit seizoen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pieter aan!