Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voorselectie handbaldames voor Olympische Spelen bekendgemaakt

Voorselectie handbaldames voor Olympische Spelen bekendgemaakt

RoadToRio

Cheer!

OOSTERBEEK - Bondscoach Henk Groener heeft 21 speelsters uitgenodigd voor de voorbereiding van het Nederlands dameshandbalteam op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De voorbereiding start op 27 juni en eindigt op 22 juli 2016. Gedurende deze periode verblijft het team doordeweeks op Papendal. In het weekend zijn de speelsters thuis.

Deel dit artikel op social media

In de laatste week zal er op 19, 20 en 21 juli het Cocoa from Ghana 4-landentoernooi worden gespeeld in Indoor Sportcentrum Eindhoven. Kaarten kunnen worden besteld via de website van het Nederlands Handbalverbond. Deze laatste week zal alleen de definitieve selectie voor de Olympische Spelen bij elkaar zijn. De Olympische selectie zal bestaan uit veertien speelsters plus een reservespeelster die tijdens de Olympische Spelen ook in Rio zal verblijven.

Samenstelling voorselectie:
Marieke van der Wal - HV Virto/Quintus, Jasmina Janković - TuS Metzingen, Tess Wester - SG BBM Bietigheim, Ailly Luciano - Metz Handball, Laura van der Heijden - Team Esbjerg, Jessy Kramer - Toulon Saint Cyr Var Handball (was Vipers Kristiansand), Debbie Bont - København Håndbold, Nycke Groot - Győri Audi ETO KC, Estavana Polman - Team Esbjerg, Yvette Broch - Győri Audi ETO KC, Danick Snelder - Ferencvárosi TC (was Thüringer HC), Martine Smeets - SG BBM Bietigheim. Michelle Goos - Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam, Lynn Knippenborg – Buxtehuder SV (was Vipers Kristiansand), Angela Malestein - SG BBM Bietigheim, Kelly Dulfer - VfL Oldenburg, Sanne van Olphen - Toulon Saint Cyr Var Handball, Lois Abbingh - Issy Paris Hand (was HCM Baia Mare), Esther Schop - Nantes Loire Atlantique, Isabelle Jongenelen - Nantes Loire Atlantique, Sanne Hoekstra - HSG Bensheim Auerbach

Reservespeelsters:
Kristy Zimmerman - SERCODAK/Dalfsen, Annick Lipman - Vipers Kristiansand, Angela Steenbakkers - SERCODAK/Dalfsen, Anouk van der Wiel - Thüringer HC, Myrthe Schoenaker - Füchse Berlin, Inger Smits - VfL Oldenburg, Maxime Struijs - Frisch Auf Göppingen, Kelly Vollebregt - TuS Metzingen

Programma groepsfase Olympische Spelen

de Nederlandse handbalsters beginnen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op zaterdag 6 augustus 2016 tegen Frankrijk. De ploeg van bondscoach Henk Groener speelt om 16.30 uur Nederlandse tijd de tweede wedstrijd van de dag. Het programma van het damestoernooi is overzichtelijk. Er wordt om de dag gespeeld. Op de rustdagen van het damestoernooi spelen de heren.

Zaterdag 6 augustus 2016, 11.30 uur (Nederlandse tijd 16.30 uur): Frankrijk-Nederland.
Maandag 8 augustus 2016, 19.50 uur (Nederlandse tijd 00.50 uur): Argentinië-Nederland.
Woensdag 10 augustus 2016, 19.50 uur (Nederlandse tijd 00.50 uur): Zuid-Korea-Nederland.
Vrijdag 12 augustus 2016, 11.30 uur (Nederlandse tijd 16.30 uur): Zweden-Nederland.
Zondag 14 augustus 2016, 14.40 uur (Nederlandse tijd 19.40 uur): Rusland-Nederland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Kelly, Sanne, Sanne, Marieke, Tess, Yvette, Lois, Anouk, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Angela, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy en Estavana aan!