Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters verliezen tweede duel op OKT van Zuid-Korea

Volleybalsters verliezen tweede duel op OKT van Zuid-Korea

RoadToRio

Cheer!

TOKIO - De Nederlandse volleybalsters hebben zondag het tweede duel op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Tokio verloren van Zuid-Korea (3-0).

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti had weinig in te brengen de nummer negen van de wereldranglijst: 27-29, 23-25 en 21-25.

Oranje verloor een spannende eerste set en kon in het tweede bedrijf een snel opgelopen achterstand niet meer goedmaken. In de derde set bleef de ploeg van Guidetti wel lang bij, maar bleek Zuid-Korea opnieuw te sterk.

Robin de Kruijff kwam tijdens de derde set niet meer in actie. Zij viel geblesseerd uit in de tweede set. ''Ik hoop dat het meevalt'', reageerde Guidetti vlak na de wedstrijd. De bondscoach vond dat zijn ploeg aardig aanviel maar slecht verdedigde tegen Zuid-Korea. Ook was hij ontevreden over de elf aces die de tegenstander sloeg.

Guidetti stelde ook dat zijn ploeg dinsdag in de volgende wedstrijd een zege op Thailand nodig heeft. ''Dat moet ook mogelijk zijn'', zei hij. ''Want ik denk dat we een betere ploeg hebben.''

Nederland opende het kwalificatietoernooi zaterdag met een zege op Kazachstan (3-1).

Vier tickets

In Japan strijdt Nederland verder tegen de Dominicaanse Republiek, Italië, Peru en het gastland. Er worden vier tickets verdeeld onder acht landen, al staat wel vast dat één plekje gereserveerd is voor het beste Aziatische team. Als Oranje dus in de top drie eindigt, is het zeker van deelname aan de Spelen in Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!