Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters geloven ondanks druk schema in plaatsing voor Rio

Volleybalsters geloven ondanks druk schema in plaatsing voor Rio

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - De Nederlanders volleybalsters hebben er vertrouwen in dat Oranje zich over twee weken bij het laatste olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor het eerst in twintig jaar kan plaatsen voor de Spelen, hoewel voor de meeste internationals hun clubseizoen pas net is afgelopen.

Deel dit artikel op social media

"De planning is niet respectvol richting de speelsters, maar ik wil liever niet klagen over zaken waarop ik geen controle heb", aldus bondscoach Giovanni Guidetti woensdag op Papendal.

Waar de Nederlandse volleybalsters, die voor clubs spelen in onder anderen Turkije, Italië en Duitsland, zich zondag pas op Papendal konden melden, daar was de competitie voor speelsters van tegenstanders Japan, Zuid-Korea en Thailand al een maand eerder klaar.

"Maar mijn speelsters zullen klaar zijn voor het OKT", stelt Guidetti, die zelf clubcoach is van het Turkse Vakifbank Istanbul. "Dit is zo groot, ze hebben geen rust nodig."

Aanvoerder Maret Balkestein-Grothues was pas vorige week donderdag klaar bij haar Poolse club PGE Atom Sopot, maar ze sluit zich aan bij de woorden van de bondscoach. 

"Iedereen droomt ervan om de Spelen te bereiken, dus we stellen ons erop in dat we direct door moeten. Het motto van dit team is niet voor niks: we gaan door."

Gevaarlijk

Oranje wist zich in januari net niet voor het eerst sinds 1996 te plaatsen voor de Spelen. Bij het Europese OKT in Turkije verloor de nummer twee van het EK in de finale van Europees kampioen Rusland.

De volleybalsters kwalificeerden zich wel voor het tweede OKT in Japan, waar ze tussen 14 en 22 mei met acht ploegen strijden om vier tickets, waarvan er één sowieso naar een Aziatisch land gaat.

Oranje, de huidige nummer veertien van de wereldranglijst, begint het OKT zaterdag 14 mei met een wedstrijd tegen Kazachstan (26e op de mondiale ranking). Daarna volgen, met twee rustdagen tussendoor, Zuid-Korea (negende), Thailand (dertiende), de Dominicaanse Republiek (zevende), Italië (achtste), Peru (21e) en Japan (vijfde).

"Er zitten veel gevaarlijke tegenstanders tussen, er zijn geen makkelijke wedstrijden'', stelde Guidetti, die dezelfde veertien vrouwen heeft opgeroepen als vijf maanden geleden. "Maar ik geloof dat dit team Rio zal halen."

De Nederlanders volleybalsters hebben er vertrouwen in dat Oranje zich over twee weken bij het laatste olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor het eerst in twintig jaar kan plaatsen voor de Spelen, hoewel voor de meeste internationals hun clubseizoen pas net is afgelopen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!