Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters durven nog niet aan Rio te denken

Volleybalsters durven nog niet aan Rio te denken

RoadToRio

Cheer!

De Nederlandse volleybalsters durven nog niet aan de Spelen in Rio de Janeiro te denken, hoewel een olympisch ticket de ploeg na de 3-0 zege vrijdag op Italië bijna niet meer kan ontgaan.

Deel dit artikel op social media

"Ik ga niet rekenen. We zijn hier om te volleyballen", zei de 20-jarige Celeste Plak, die met haar goede service een van de uitblinkers was tegen Italië, na afloop tegen de NOS.

"Natuurlijk zitten de Spelen wel in ons hoofd", erkende Plak. "We willen naar Rio, maar we willen ook gewoon alles winnen. Voor rekenen is nu geen tijd."

Plaks ploeggenoot Laura Dijkema sloot zich bij haar aan, ook al staat Oranje met nog twee wedstrijden te gaan bovenaan in de groep van het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in Tokio. Een plek in de top drie is genoeg voor een olympisch ticket.

"Maar we hebben nog steeds helemaal niets", benadrukte Dijkema, die met Nederland nog tegen Peru (zaterdag) en gastland Japan (zondag) speelt. "Het is gewoon zaak om iedere wedstrijd goed te spelen en voor elkaar te knokken."

"Een voor allen, allen voor een, dat is ons motto. En vandaag hebben we ook zo gespeeld. We mogen tevreden zijn, al was ik vooraf best een beetje zenuwachtig."

Gelukkig man

Van die zenuwen was weinig te merken, want Dijkema en Oranje speelden tegen Italië, dat dit OKT nog niet verloren had, een van hun beste wedstrijden van dit jaar. Bondscoach Giovanni Guidetti kon dan ook niet anders dan tevreden zijn.

"Soms gebeurt precies wat je vooraf in de kleedkamer gezegd hebt. En dan ben ik een gelukkig mens. We hebben echt als team gespeeld", aldus Guidetti.

Toch lichtte de Italiaan er ook een individu uit. Hij was lovend over Plak. "Haar service was heel erg sterk. Ze is een groot talent en speelt op jonge leeftijd al fenomenaal. Maar zo waren er meer speelsters vandaag. We hebben een vriendenploeg, die voor elkaar strijdt en dat wordt beloond. Maar we moeten ook beseffen dat we nog niet in Rio zijn."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!