Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters boeken belangrijke zege op Thailand bij OKT

Volleybalsters boeken belangrijke zege op Thailand bij OKT

RoadToRio

Cheer!

TOKIO - De Nederlandse volleybalsters hebben dinsdag op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Tokio een belangrijke zege geboekt op Thailand.

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti was in de Japanse hoofdstad met 3-0 te sterk voor de Thaise ploeg: 25-14, 25-16 en 25-20.

Bekijk hier de reactie van Quinta Steenbergen:

Nederland opende het kwalificatietoernooi zaterdag met een zege op Kazachstan (3-1), maar zondag werd met 3-0 verloren van Zuid-Korea. De zege op Thailand was daardoor nodig om op koers te blijven voor olympische kwalificatie. De laatste keer dat de Nederlandse volleybalsters erbij waren op de Spelen was in 1996 in Atlanta.

Woensdag wacht de volgende wedstrijd voor Oranje. De Dominicaanse Republiek is dan de tegenstander. Er staan ook nog duels met Italië, Peru en gastland Japan op het programma.

In totaal worden er op het OKT vier tickets verdeeld onder acht landen, al staat wel vast dat één plekje gereserveerd is voor het beste Aziatische team. Als Oranje in de top drie eindigt, is het dus zeker van deelname aan de Spelen komende zomer in Rio de Janeiro. Na drie wedstrijden deelt de ploeg die derde plaats met Peru, al kan Zuid-Korea nog over beide landen heen gaan als het later op de dag wint van nummer twee Japan.

De Kruijf

Coach Giovanni Guidetti kon dinsdag tegen Thailand geen beroep doen op de geblesseerde Robin de Kruijf. Quinta Steenbergen verving de middenaanvalster en vormde de basis met spelverdeelster Laura Dijkema, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Maret Balkestein-Grothues, Yvon Beliën en libero Debby Pilon-Stam. 

Zonder De Kruijf begon Oranje sterk. De ploeg van Guidetti nam snel een 5-1 voorsprong. Thailand kwam nog wel even terug, maar vervolgens liep Nederland uit naar 25-14. In de tweede set wist Thailand tot 6-6 bij te blijven, waarna Oranje afstand nam: 25-16.

De derde set was spannend. Thailand bleef bij tot 18-18, maar uiteindelijk wist Nederland de zege toch zonder setverlies binnen te slepen (25-20).

Zware klus

Bondscoach Guidetti erkende na afloop dat er behoorlijk wat druk stond op zijn ploeg na de nederlaag zondag tegen Zuid-Korea. 'We moesten winnen en juist op dat moment spelen we heel goed'', zei Guidetti tegen de NOS.

"Ik ben daarom heel trots op mijn ploeg. Thailand is geen slechte ploeg, dit is een hele goede zege."

Guidetti verwacht dat Oranje woensdag opnieuw vol aan de bak moet tegen de Dominicaanse Republiek, al presteert de nummer zeven van de wereldranglijst dit OKT teleurstellend met drie nederlagen.

"De speelsters van de Dominicaanse Republiek vechten tegen ons voor hun laatste kans. Ze zullen alles geven. We moeten extreem gefocust zijn er niet denken dat het makkelijk wordt. Er is dan ook geen tijd om de zege op Thailand te vieren. Er wacht ons snel weer een zware klus."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!