Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijfde plaats voor Freitag op EK

Vijfde plaats voor Freitag op EK

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Uschi Freitag is in Londen bij de EK schoonspringen net niet in de medailles geëindigd. De 26-jarige Limburgse sprong op de 1-meter plank naar de vijfde plek met een score van 265,35 punten. 

Deel dit artikel op social media

Freitag pakte in 2012 een zilveren plak op de 3-meterplank, toen nog als Duitse. Zaterdag komt ze op die plank in actie. Op de 1-meterplank was deze vijfde plaats de hoogste notering die ze ooit haalde op een EK. Ze kwam tot dit jaar nooit verder dan de zesde plek. 

De Europese titel ging voor de zevende keer naar Tania Cagnotto uit Italië met 284,15. Ze hield haar landgenote Elena Bertocchi net achter zich. Het brons was voor de Russin Nadezjda Bazjina.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Uschi aan!