Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen valt uit in Sochi, Rosberg wint opnieuw

Verstappen valt uit in Sochi, Rosberg wint opnieuw

Cheer!

SOCHI - Max Verstappen heeft zondag de strijd moeten staken tijdens de Grand Prix van Rusland in Sochi. De Limburger lag op een comfortabele zesde plaats en leek op weg naar een finish in de punten toen hij werd getroffen door motorproblemen.

Deel dit artikel op social media

Na 34 van de 53 ronden moest Verstappen uit zijn wagen stappen. De coureur van Toro Rosso probeerde voor de vierde keer dit seizoen in de punten te finishen na zijn tiende plek in Australië, zijn zesde plaats in Bahrein en zijn achtste positie in China.

De race op de Sochi Autodrom werd gewonnen door Nico Rosberg, net zoals de Mercedes-coureur de eerste drie Grands Prix van dit jaar ook al naar zijn hand zette.

Lewis Hamilton, eveneens van Mercedes, legde beslag op de tweede plaats. Kimi Raikkonen (Ferrari) werd derde, waarmee hij het Williams-duo Valtteri Bottas en Felipe Massa aftroefde. Fernando Alonso finishte namens McLaren als zesde.

Rosberg heeft nu zeven achtereenvolgende Grands Prix op zijn naam geschreven. Slechts drie andere coureurs slaagden daar ooit in: Alberto Ascari (zeven in 1952 en 1953), Michael Schumacher (zeven in 2004) en Sebastian Vettel (negen in 2013).

Chaotisch

De eerste ronde van de vierde Grand Prix van 2016 verliep uiterst chaotisch. In de mêlee bij de start werd Sebastian Vettel getoucheerd door Red Bull Racing-coureur Daniil Kvyat, waardoor de Duitser van Ferrari de strijd moest staken. Ook voor Nico Hülkenberg en Rio Haryanto was de race na de eerste ronde al voorbij.

Te midden van alle onrust - gedurende enkele rondes was er een safety car op de baan - verruilde Verstappende de negende voor de zesde positie. De 18-jarige Limburger kende een matige start, maar had het geluk dat hij niet betrokken raakte bij het incident rond Vettel, waardoor hij terrein kon winnen.

Rosberg consolideerde ondertussen zijn pole position en leidde na tien rondes de dans voor Bottas en Hamilton, die vanaf de tiende plaats was opgerukt na motorproblemen in de kwalificatie. De regerend wereldkampioen zou even later de tweede plek veroveren.

Gecontroleerd

Verstappen reed gedurende lange tijd op de zesde plaats en behield deze positie na de eerste serie pitstops. Achter het snel uitlopende Mercedes-duo Rosberg en Hamilton was Raikkonen inmiddels naar de derde plaats geklommen.

Na 33 rondes viel wegens motorproblemen het doek voor Verstappen, hetgeen na de hectische beginfase een van de weinige incidenten in de race was.

Ook in het restant van de race bleven belangrijke gebeurtenissen uit; Rosberg reed gecontroleerd naar de triomf en werd geen seconde op de proef gesteld door Hamilton.

In het kampioenschap heeft Rosberg de maximale honderd punten, 43 meer dan nummer twee Hamilton. De volgende Grand Prix is op zondag 15 mei in Barcelona, op het Circuit de Catalunya.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!