Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen promoveert per direct naar Red Bull Racing

Verstappen promoveert per direct naar Red Bull Racing

Cheer!

Max Verstappen zal vanaf de komende Grand Prix in Spanje voor Red Bull Racing rijden, zo maakte de renstal donderdag bekend.

Deel dit artikel op social media

Hij vervangt Daniil Kvyat, die het stoeltje van de 18-jarige Nederlander overneemt bij satellietteam Toro Rosso. Verstappen krijgt bij Red Bull de beschikking over een betere auto en wordt teammaat van de Australiër Daniel Ricciardo.

De verwachting was dat Verstappen, die vorig jaar in de Formule 1 debuteerde als jongste coureur ooit, op langere termijn pas de overstap van Toro Rosso naar Red Bull zou maken.

Wegens de goede prestaties van de Nederlander en een recent minder optreden van Kvyat heeft de Oostenrijkse renstal echter besloten de jonge Limburger nu al door te schuiven.

"Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen", reageert Verstappen op zijn eigen website op het nieuws.

"Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Daniel Ricciardo is."

Dankbaar

Verstappen laat weten dankbaar te zijn voor zijn periode bij Toro Rosso. "Alle medewerkers van Scuderia Toro Rosso kan ik niet genoeg bedanken voor hun inzet. Iedereen op de fabriek in Faenza en Franz Tost in het bijzonder heeft stuk voor stuk een bijdrage geleverd om mij te brengen waar ik nu ben. We hebben samen een mooie weg afgelegd", zegt hij.

"Samen met Red Bull Racing zetten we nu alles op alles om mij zo optimaal mogelijk voor te bereiden op mijn eerste meters in de RB12 Tag Heuer, die ik volgende week vrijdag in Barcelona zal afleggen. Het spreek voor zich dat ik niet kan wachten tot dat bijzondere moment daar is."

De 22-jarige Kvyat, die in 2013 en 2014 al voor Toro Rosso reed voordat hij naar Red Bull promoveerde, kende tijdens de laatste Grand Prix in zijn vaderland Rusland een dramatische race. Hij kwam twee keer in aanraking met Sebastian Vettel van Ferrari en viel buiten de punten.

Red Bull liet toen al weten een 'serieus gesprek' met Kvyat te gaan voeren. Dat heeft nu dus geleid tot promotie van Verstappen ten faveure van de Rus.

Buitengewoon talent

"Max heeft bewezen een buitengewoon talent te zijn. Zijn optredens namens Toro Rosso waren tot dusver indrukwekkend. We geven hem graag de kans om voor Red Bull te rijden", verklaart Red Bull-teambaas Christian Horner de keuze om Verstappen door te schuiven.

"We zitten in de unieke positie dat we onze coureurs bij Red Bull Racing en Toro Rosso voor lange termijn hebben vastliggen bij Red Bull, zodat we onderling kunnen schuiven."

Horner benadrukt wel dat er vertrouwen blijft in Kvyat. "Daniil zal zich verder ontwikkelen bij Toro Rosso, in een team waarmee hij bekend is. We geven hem de kans om zijn vorm te hervinden en zijn potentie te laten zien."

De Grand Prix van Spanje, de vijfde race van het seizoen, wordt volgende week zondag verreden. Verstappen staat tiende in de WK-stand. Hij pakte tot dusver dertien punten. Kvyat staat twee plaatsen hoger en heeft 21 punten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!