Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen klokt vijfde tijd tijdens eerste vrije training in Monaco

Verstappen klokt vijfde tijd tijdens eerste vrije training in Monaco

Cheer!

MONACO - Max Verstappen heeft donderdag de vijfde tijd genoteerd tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Monaco.

Deel dit artikel op social media

De 18-jarige Limburger, die bezig is aan zijn tweede raceweekeinde in dienst van Red Bull Racing, zette een tijd neer van 1.16,371 en was daarmee net iets langzamer dan teamgenoot Daniel Ricciardo, die met 1.16,308 de vierde tijd klokte.

De Australiër rijdt in Monaco met de vernieuwde Renault-motor. Verstappen mag de verbeterde krachtbron over twee weken bij de Grand Prix van Canada gebruiken.

Lewis Hamilton was donderdagochtend de snelste op het stratencircuit in het prinsdom. De coureur van Mercedes bleef met 1.15,537 ploegmaat en klassementsleider Nico Rosberg (1.15,638) nipt voor. Ferrari-rijder Sebastian Vettel (1.15,956) completeerde de top drie.

De training verliep niet zonder incidenten. Felipe Massa ramde met zijn bolide van Williams de muur, waardoor zijn sessie er al na een half uur op zat. Ook Jolyon Palmer (Renault) kwam in de vangrail terecht.

Afdekplaat

De training werd voortijdig afgevlagd nadat Jenson Button met zijn bolide over een losgeraakte afdekplaat was gereden.

Donderdagmiddag staat de tweede vrije training op het programma. De race wordt zondag verreden. Vorig jaar kwam Rosberg als eerste over de finishlijn. De Duitser koestert in de WK-stand een voorsprong van 39 punten op nummer twee Kimi Raikkonen van Ferrari.

Verstappen schreef twee weken geleden in Spanje historie door bij zijn debuut voor Red Bull als jongste coureur ooit een Grand Prix te winnen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!