Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen genoot van eerste kwalificatie in dienst van Red Bull

Verstappen genoot van eerste kwalificatie in dienst van Red Bull

Cheer!

BARCELONA - Max Verstappen had zaterdag genoten van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje waarin hij de vierde tijd neerzetten.

Deel dit artikel op social media

De Nederlander reed op het Circuit de Catalunya voor het eerst de kwalificatie in dienst van Red Bull Racing en evenaarde met de vierde plaats bovendien de beste Nederlandse prestatie in de kwalificatie van een Grand Prix in de Formule 1.

"Ik denk dat het een redelijk goede kwalificatie was. Ik heb ervan genoten", zei Verstappen tegen Ziggo Sport. "Voor de eerste keer was het prima. Ik ben heel blij dat ik op de tweede startrij sta."

De Limburger moest onder meer zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich laten en verheugt zich op de race zondag. "Ik ga proberen goed te starten en veel punten te scoren. Tot nu toe ziet alles er goed uit."

Ricciardo

Ricciardo was op de persconferentie na de kwalificatie lovend over Verstappen. "Max deed het heel goed en dat hij als vierde start is heel mooi. Ik ben blij dat we beide Ferrari's voor zijn gebleven."

Lewis Hamilton start zondag in Barcelona vanaf pole position. Zijn teamgenoot bij Mercedes Nico Rosberg zette de tweede tijd neer. De race begint zondag om 14.00 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!