Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verstappen blijft voorzichtig over kansen in Grand Prix Monaco

Verstappen blijft voorzichtig over kansen in Grand Prix Monaco

Cheer!

MONACO - Max Verstappen blijft voorzichtig over zijn kansen in de Grand Prix van Monaco, die zondag op het programma staat.

Deel dit artikel op social media

"Ik moet nog steeds wennen aan de Red Bull, dus ook in Monaco zal ik weer leren. En het sterke Mercedes verslaan is lastig'', zei de 18-jarige Limburger woensdag.

Extra druk zegt hij niet te voelen door zijn historische zege in de Grand Prix van Spanje. "Iedere coureur voelt druk, maar je moet het positief gebruiken. Je kunt alleen maar succesvol zijn als je geniet en je lekker voelt'', aldus de eerste Nederlandse winnaar van een race uit de Formule 1.

Verstappen zat tijdens de internationale persconferentie voorafgaand aan het raceweekeinde in het prinsdom op de eerste rij naast viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel van Ferrari en klassementsleider Nico Rosberg van Mercedes. Hij blikte nog even terug op die historische overwinning. "Het blijft een heerlijk gevoel dat ik de eerste Nederlandse winnaar ben. Ik kan mezelf dus de jongste én de oudste winnaar noemen'', grapte hij.

Nederlandse fans

Verstappen was na zijn zege in Barcelona meermaals te gast in diverse praatprogramma's, maar kreeg verder weinig mee van zijn succes. "Ik ben niet echt op straat geweest, dus van de gekte in het land heb ik niet veel meegekregen. Ik verwacht wel meer Nederlandse fans bij de races.''

Hij zal de race op het bochtige stratencircuit van Monaco, waar hij vorig jaar crashte en uitviel, niet anders benaderen dan in Barcelona. "Ik ben nog steeds aan de auto aan het wennen, want de race in Spanje was mijn eerste in de Red Bull."

"Ik zal dus beter worden. Ik heb tijdens de testdagen een paar zeer belangrijke dingen over de auto geleerd, die me in de kwalificatie zullen helpen. Het is een proces", aldus Verstappen. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!