Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verschuren nipt boven olympische limiet op 100 meter vrij

Verschuren nipt boven olympische limiet op 100 meter vrij

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Sebastiaan Verschuren is er donderdagochtend in de series van de 100 meter vrije slag bij de EK in Londen niet in geslaagd de olympische limiet te zwemmen.

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige Amsterdammer, die woensdag Europees kampioen werd op de 200 meter vrij, kwam tot een tijd van 48,61. De limiet is 48,47. De tijd van Verschuren was wel ruim snel genoeg om door te gaan naar de halve finales, die donderdagavond op het programma staan. 

De Fransman Mignon Clement was de snelste in de series in 48,40. Verschuren werd derde. De Nederlander is overigens al zeker van een startbewijs op de 200 meter vrije slag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Schwietert

Naast Verschuren kwamen er donderdag nog drie Nederlanders in actie bij de series van de 100 meter vrij, maar zij slaagden er niet in zich te kwalificeren voor de halve finales.

Ben Schwietert (49,86) zette de 32e tijd neer, Kyle Stolk (49,89) de 35e en Maarten Brzoskowski (50,09) klokte de 41e tijd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sebastiaan, Kyle en Maarten aan!