Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verschuren Europees kampioen 200 meter vrije slag

Verschuren Europees kampioen 200 meter vrije slag

RoadToRio

Cheer!

Sebastiaan Verschuren is op de EK langebaan in Londen Europees kampioen geworden op de 200 meter vrije slag. Hij tikte in 1.46,02 net iets eerder aan dan de Serviër Velimir Stjepanovic: 1.46,26.

Deel dit artikel op social media

"Ik geloof het bijna niet en moest echt even goed kijken na het aantikken", aldus Verschuren, die kort daarna zijn vuisten balde richting de tribune. "In de finale was ik wat gespannen. Tijdens het schreeuwen heb ik denk ik mijn lens verloren."

"De laatste vijf meter zag ik hem naast me liggen en ik dacht alleen: kop in het water en raggen. Ik heb geprobeerd mijn eigen race te zwemmen, maar dat je naar hem kijkt, daar ontkom je niet aan."

De 27-jarige Amsterdammer lag halverwege de race nog derde. Hij moest na 100 meter behalve Stjepanovic ook de Fin Matias Koski voor zich dulden. Op de laatste 50 meter liet Verschuren echter zijn klasse zien.Stjepanovic.

"Ik wist dat die gasten naast me hard zouden gaan, maar ik moet het hebben van de laatste honderd meter", aldus Verschuren, die donderdag in actie komt op de 100 meter vrije slag. "Ik ben in vorm en ga mooie dingen laten zien."

Groot talent

Verschuren gold jarenlang als groot talent, maar verder dan twee bronzen medailles op de EK van 2010 kwam hij niet. Ditmaal klopte alles en met een prima opgebouwde race snelde hij naar zijn eerste hoofdprijs.

De bronzen plak was voor de Brit James Guy, die een tijd van 1.46,42 klokte. De Nederlander Maarten Brzoskowski eindigde in 1.47,85 als zevende op de 200 meter vrij. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sebastiaan en Maarten aan!