Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Rouwendaal bereikt EK-finale 800 meter vrije slag

Van Rouwendaal bereikt EK-finale 800 meter vrije slag

RoadToRio

Cheer!

Sharon van Rouwendaal heeft zich woensdag bij de EK langebaan gekwalificeerd voor de finale van de 800 meter vrije slag. Wendy van der Zanden en Marrit Steenbergen bereikten de halve finales op de 200 wissel.

Deel dit artikel op social media

Van Rouwendaal gaat met de zevende tijd (8.36,49) door naar de eindstrijd van de 800 vrij. Daarmee was ze bijna negen seconden langzamer dan de Hongaarse Boglarka Kapas, die in 8.27,75 het snelste was in de ochtendsessie.

De 22-jarige Van Rouwendaal, die al enkele jaren traint in Frankrijk, werd vorig jaar achtste op de 800 vrij bij het WK langebaan in een tijd van 8.24,12, wat ook het Nederlandse record is op deze discipline.

De finale van de 800 meter vrije slag is donderdagavond.

200 wissel

In de series van de 200 meter wisselslag zette de 27-jarige Van der Zanden met 2.14,46 de tiende tijd neer, waardoor ze op de geschoonde uitslag (maximaal twee zwemsters per land) als achtste doorging.

De pas 16-jarige Steenbergen kwam tot een tijd van 2.16,35 en ging als zestiende en laatste door. De Hongaarse Katinka Hosszu zette in 2.11,55 de snelste tijd neer in de series.

Zowel Van der Zanden als Steenbergen heeft de olympische limiet van 2.12,09 nog niet gezwommen. De halve finales van de 200 wissel staat voor woensdagavond op het programma, de finale is op donderdagavond.

Maaike de Waard greep in de series van de 100 meter rugslag naast een finaleplaats. De 19-jarige Nederlandse noteerde met 1.02,13 de 21e tijd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sharon en Maaike aan!