Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Rhijn verbetert eigen wereldrecord op 100 meter

Van Rhijn verbetert eigen wereldrecord op 100 meter

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

NOTTWIL – Marlou van Rhijn heeft tijdens de IPC Athletics Grand Prix in het Zwitserse Nottwil haar wereldrecord op de 100 meter (handicapklasse T43) verder aangescherpt tot 12.79 seconden. Ze liep precies 0.01 seconde sneller dan haar oude record. Die tijd liep ze vorig jaar tijdens de WK in Doha (Qatar).

Deel dit artikel op social media

Van Rhijn presteert altijd goed in de Zwitserse stad. Ook de afgelopen twee jaar klokte de ‘Blade Babe’ wereldrecords in Nottwil. Zowel op de 100, 200 als 400 meter was ze er de afgelopen jaren goed voor nieuwe records. Alleen haar ‘Nottwil-tijd’ op de 400 meter uit 2014 stond tot vandaag overigens nog in de recordboeken.

“Dit is zo’n snelle baan. En elke keer dat ik hier loop, is het weer ook goed”, zei Van Rhijn na de race voor de camera’s van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). “Het is voor mij altijd fijn om hier te lopen. En ik ben ontzettend blij dat ik zo vroeg in het paralympisch seizoen al zo snel ben.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlou aan!