Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Hofweegen pakt brons op 100 meter rugslag

Van Hofweegen pakt brons op 100 meter rugslag

RoadToRio

Cheer!

FUNCHAL – Paralympisch zwemmer Thijs van Hofweegen is derde geworden op de 100 meter rugslag tijdens de Europese kampioenschappen in het Portugese Funchal. De 19-jarige zwemmer moest in zijn handicapklasse (S6) zijn meerdere erkennen in Oleksandr Komarov uit Oekraïne en de Duitser Sebastian Iwanow.

Deel dit artikel op social media

Voor Van Hofweegen is het zijn eerste internationale medaille. De jonge Nederlander kwalificeerde zich eerder voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, later dit jaar. De Europese kampioenschappen zijn voor hem een toernooi om ervaring op te doen op internationaal niveau.

Chantalle Zijderveld miste eerder vandaag nipt de finale op de 400 meter vrije slag (S10). De pas 15-jarige Nederlandse klokte in de voorrondes de negende tijd en wist daardoor de finale niet te halen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thijs en Chantalle aan!