Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Biezen houdt hoop op Rio

Van der Biezen houdt hoop op Rio

Cheer!

PAPENDAL - Raymon van der Biezen heeft de Olympische Spelen van Rio de Janeiro nog niet uit zijn hoofd gezet. Vijf weken geleden leek de BMX-er door een gebroken pols kansloos om zich voor de derde keer te plaatsen voor de Spelen, maar inLangs de Lijn zei hij zaterdagavond erop te mikken om eind mei bij de WK in Colombia zijn rentree te maken.

Deel dit artikel op social media

"Als ik nog naar Rio wil, dan zal het daar moeten gebeuren", aldus Van der Biezen, die zich alleen nog kan plaatsen middels een halvefinaleplaats in Medellin. "En ik denk dat het mogelijk is."

De nummer vier van de Spelen in Londen werkte de afgelopen weken in de fitnessruimte aan zijn herstel. De komende dagen hoopt hij weer voorzichtig zijn rondjes te kunnen rijden op de crossfiets. "En als ik volgende week op een BMX-baan heb gereden, kan ik zeggen of Rio haalbaar is of niet. Dan weet ik hoe mijn pols zich houdt."

Bang dat hij een conditionele achterstand heeft opgelopen is Van der Biezen niet. Op die blessure na, voelt hij zich helemaal fit. "Maar voor de WK wil ik natuurlijk wel weer op de BMX hebben gereden. Om te kijken: zit het er nog in, voelt de pols goed? En ben ik sterk genoeg om met de rest mee te kunnen?"

Of hij nu slaagt in zijn missie of niet, voor de 29-jarige Van der Biezen staat vast dat hij er in 2020 in Tokio niet bij zal zijn. "Nog eens vier jaar op deze manier verdergaan zou, met mijn zwakke rug, niet verstandig zijn. Ik vind het al heel tof dat ik het zo lang heb vol gehouden. Bovendien word ik nu al de opa van het team genoemd."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Raymon aan!