Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweede Europese titel voor debutante Bruinsma

Tweede Europese titel voor debutante Bruinsma

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

FUNCHAL – Paralympisch zwemster Liesette Bruinsma is Europees kampioen geworden op de 200 meter wisselslag in haar handicapklasse (SM11). De EK-debutante voltooide de race in 2:54.17 en bleef daarmee de Zweedse Maja Reichard ruim een seconde voor. Brons ging naar Bianka Pap uit Hongarije.

Deel dit artikel op social media

“De race liep goed, al raakte ik wel weer een paar keer de lijn”, erkende de visueel gehandicapte Bruinsma na afloop. “Dat gebeurt wel vaker. Waarom precies? Geen idee. Daar werk ik nog hard aan. Maar uiteindelijk hebben mijn concurrenten er ook last van dat ze niks zien. Wie daar het beste mee omgaat, wint. Zo simpel is het.”

Voor Bruinsma staan de komende dagen nog de 100 meter schoolslag en 100 meter vrije slag op het programma. Op beide afstanden is de 15-jarige Nederlandse houdster van het wereldrecord. “Daar liggen voor mij zeker kansen. Maar mijn concurrenten kunnen ook hard zwemmen, daar heb ik geen invloed op. Zoals het nu gaat, denk ik dat in de buurt van mijn persoonlijk record kan zwemmen."

Brons

Voor Chantalle Zijderveld was er brons op de 200 meter wisselslag (SM10). De titel ging naar de dit toernooi ongenaakbare Nina Ryabova uit Rusland. Het was al haar derde Europese titel in vier races. Voor Zijderveld was het haar derde medaille dit toernooi. Thijs van Hofweegen eindigde vandaag als vierde op de 50 meter vrije slag (S6).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette, Chantalle en Thijs aan!