Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Twee Nederlandse boten in finale OKT

Twee Nederlandse boten in finale OKT

RoadToRio

Cheer!

Op de eerste dag van het olympisch kwalificatietoernooi in Luzern hebben twee Nederlandse boten de finale bereikt: de lichte dubbeltwee en de vrouwenacht.

Deel dit artikel op social media

De lichte dubbeltwee van Ilse Paulis en Maaike Head werd eerste in de serie en voor de vrouwenacht was de tweede plek achter Roemenië genoeg. In de finale is een plaats bij de beste twee vereist om een startbewijs voor de Spelen in Rio de Janeiro af te dwingen.


De vrouwendubbeltwee moet zich maandag via de herkansingen nog voor de finale zien te plaatsen. Karien Robbers, die de plaats van de zieke Marloes Oldenburg in de Nederlandse boot innam, eindigde met Lisa Scheenaard als derde.

De zege op de Rotsee ging naar Denemarken. Tweede werd Italië. 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maaike, Ilse, Chantal, Amber, Kirsten, Mirte, Anne-Marie, Lisa, Carline, Claudia, Marie-Anne, Lisa, Sophie, Lies, Wianka, Nicole, Kirsten, Nienke, Olivia, Ellen, Karien, Inge, José, Jenny, Marieke, Aletta, Laila en Heleen aan!