Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turnteams gekwalificeerd voor Rio 2016

Turnteams gekwalificeerd voor Rio 2016

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – De Nederlandse vrouwen- en mannenturnploegen zijn gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. NOC*NSF heeft de voordracht van de gymnastiekunie KNGU hiertoe gehonoreerd. Daarmee komen beide ploegen in aanmerking om naar Rio 2016 te worden uitgezonden.

Deel dit artikel op social media

De vrouwenploeg voldeed in oktober 2015 met een achtste plaats tijdens het WK turnen aan de kwalificatie-eisen. De mannen plaatsten zich april 2016 met een derde plaats in de landenwedstrijd van het olympische testevent in Rio de Janeiro.

De samenstelling van de teams die tijdens de Olympische Spelen in actie komen wordt later door de KNGU ingevuld en aan NOC*NSF worden voorgedragen.

>> Bekijk de lijst met gekwalificeerden

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Chiara, Eythora, Vera, Maartje, Kate, Wyomi, Mandy, Shirley, Lisa, Lieke, Gerben, Tisha, Mirte, Noël, Wendy, Dana, Claudia, Chantysha, Isa, Esmee, Dyonnailys, Sanne, Céline, Mara, Sering, Jose, Vincent, Kirsten, Noa, Jos, Wolther, Daniel, Bram, Bram, Justen, Jeroen, Casimir, Dyamon, Edwin, Anthony, Karl, Glenn, Reina, Boudewijn, Bart, Michel, Jorian, Epke, Rick, Frank, Jeffrey, Yuri en Nico aan!