Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tjallingii wil zondag in 'achtertuin' nieuwe poging wagen voor bergtrui

Tjallingii wil zondag in 'achtertuin' nieuwe poging wagen voor bergtrui

RoadToRio

Cheer!

NIJMEGEN - Maarten Tjallingii is niet van plan kleurloos rond te rijden in de laatste grote ronde uit zijn wielercarrière. De 38-jarige Nederlander wil zondag weer aanvallen in de Giro d'Italia in de hoop dat hij dan wel de bergtrui kan veroveren.

Deel dit artikel op social media

"Het is balen dat het me zaterdag niet lukte om de bergtrui te pakken, maar het motiveert me ook om in de derde etappe op mijn trainingsgrond opnieuw ten aanval te trekken", aldus Tjallingii, die over een maand afscheid neemt van het peloton.

De Gelderlander reed het grootste deel van tweede etappe op kop met Giacomo Berlato en Omar Fraile met als doel om in Berg en Dal, op het eerste klimmetje van deze Ronde van Italië, als eerste boven te komen. De Spanjaard Fraile troefde hem echter af in het sprintje en start zondag in de blauwe trui.

"We waren er zeker op gebrand om de bergtrui te pakken, want dan sta je toch op het podium", aldus ploegleider Jan Boven van Lotto-Jumbo, de ploeg van Tjallingii.

"Maarten rijdt deze eerste drie dagen min of meer in zijn achtertuin en het zou heel mooi zijn voor hem om met een trui afscheid te nemen van zijn thuisstreek. Het is dus wel een dompertje dat het zaterdag niet gelukt is."

"We maakten ons geen illusies dat de vlucht het tot de finish vol zou houden, dus na de bergsprint hebben we gezegd dat Maarten het rustig aan moest doen, zodat hij al wat kon herstellen met het oog op zondag."

Vrijheid

Tjallingii krijgt namelijk ook in de laatste etappe op Nederlandse bodem weer alle vrijheid van zijn team om in de aanval te gaan, hoewel Lotto-Jumbo zich vooral richt op het beschermen van kopman Steven Kruijswijk en de sprint van Moreno Hofland.

"Het is voor ons niet de meest optimale situatie om iemand de hele dag vooruit te sturen, maar Maarten mag dat zeker", zegt Boven. "We hadden hem vrijdag ook al gemotiveerd in de bus. We zeiden dat hij mocht gaan en dat was genoeg."

"Maarten neemt zo afscheid op de manier zoals hij zijn hele carrière gereden heeft: aanvallend."

De derde etappe van de Giro begint zondag om 12.40 uur in Nijmegen en finisht waarschijnlijk iets na 17.00 uur in Arnhem. De top van de Posbank, het enige klimmetje van de dag, ligt na 137 van de 190 af te leggen kilometers.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!