Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tjallingii genoot van 'gekkenhuis' in tweede Giro-etappe

Tjallingii genoot van 'gekkenhuis' in tweede Giro-etappe

Cheer!

NIJMEGEN - Maarten Tjallingii genoot zaterdag tijdens de tweede etappe van de Ronde van Italië van de fans langs het parcours. De Nederlander zocht in eigen land de aanval en werd luid toegejuicht door het publiek.

Deel dit artikel op social media

"Het was een gekkenhuis. Ik reed langs het publiek in Nijmegen en ik hoorde helemaal niks meer", zei Tjallingii na de tweede rit bij de NOS.

De 38-jarige renner van Lotto-Jumbo, woonachtig in Arnhem, kleurde de tweede etappe in de Giro door al vroeg de aanval te zoeken. Hij kreeg de Italiaan Giacomo Berlato en de Spanjaard Omar Fraile met zich mee en bleef lang voorop rijden. Tjallingii genoot zichtbaar tijdens de rit.

"We reden al vroeg door Hoenderloo en toen dacht ik: wat is dit? Het was niet normaal."

Aanval

Tjallingii kondigde zaterdag aan in de derde etappe opnieuw de aanval te zoeken. "Ik wil snel gaan douchen en weg, morgen moet ik weer in de aanval. Kan dat niet, twee dagen op rij? Waarom niet? Ik train toch ook elke dag."

De Nederlander, die in juni zijn loopbaan beëindigt, werd op twintig kilometer van de streep ingelopen door het peloton. Marcel Kittel won uiteindelijk de etappe.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!