Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Schure en Fransen winnen ook wegwedstrijd wereldbeker

Ter Schure en Fransen winnen ook wegwedstrijd wereldbeker

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

OOSTENDE – Tandemkoppel Vincent ter Schure en Timo Fransen heeft na de tijdrit ook de wegwedstrijd gewonnen tijdens de UCI Para-cycling World Cup in Oostende. Op de streep klopte het Nederlandse duo het Poolse koppel Marcin Polak en Michal Ladosz.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse en Poolse koppel had in de bijna 92 kilometer lange wegwedstrijd in de Belgische kustplaats een ruime voorsprong opgebouwd op de rest van het peloton. Ruim tweeënhalve minuut achter de winnaars van goud en zilver sprinten de Italianen Ivano Pizzi en Alessandro Fantini naar het brons. Nederlanders Stephen de Vries en Patrick Bos finishten als vijfde.

Bij de dames was er net geen Nederlands succes. In de massasprint na 67 kilometer misten Odette van Deutekom en Kim van Dijk nipt het brons. Zij finishten als vierde. Op de slotdag in Oostende was er wel zilver voor Daniel Abraham Gebru (handicapklasse C5) en brons voor Alyda Norbruis (C2).

In totaal veroverde de Nederlandse ploeg de afgelopen dagen vijf gouden, vier zilveren en zeven bronzen medailles tijdens de wereldbekerwedstrijden in België.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vincent, Timo, Alyda, Odette, Kim en Daniel aan!