Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Teleurgestelde Verstappen hoopt op regen tijdens race in Monaco

Teleurgestelde Verstappen hoopt op regen tijdens race in Monaco

Cheer!

MONACO - Max Verstappen hoopt dat het zondag tijdens de Grand Prix van Monaco gaat regenen. Volgens de Nederlander is dat de enige kans voor hem om na zijn crash in de kwalificatie nog in de punten te rijden.

Deel dit artikel op social media

De 18-jarige Verstappen schoot zaterdag al in de eerste kwalificatiesessie in de vangrail met zijn auto en had nog geen snelle tijd neergezet. Hij start daarom in de race achteraan het veld.

"Het is heel jammer. De kwalificatie in Monaco is alles", zei Verstappen na de kwalificatie. "De enige manier om nog veel punten te scoren is als het gaat regenen. Dat geeft wel mogelijkheden naar voren te rijden."

De Limburger toucheerde in Q1 in een bocht licht de vangrail en daarbij brak de stuurstang van zijn wagen af. Als gevolg daarvan crashte hij een bocht verder. "Wellicht dat ik de grip heb overschat. Ik voelde me goed en was nog niet op de limiet aan het rijden", zegt hij tegen Verstappen.nl.

"Mijn tweede sector was goed, waarna ik te vroeg instuurde en de vangrail raakte en daarna gaat alles mis. Een miscalculatie. We moeten hier van leren en vooruit kijken. Hopelijk helpt het weer een handje en hebben we wat meer geluk zondag, maar het gaat lastig worden."

Ricciardo

Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, reed verrassend naar pole position op het stratencircuit in Monaco. Dat biedt de jonge Nederlander hoop voor de race.

"Daniel reed een geweldige ronde. Dat is goed voor het team. Ik was blij geweest als ik in de top vier was geëindigd. We hebben een fantastische auto en de snelheid is goed. Ik kan zeker enkele coureurs inhalen."

De coureur van Red Bull Racing won twee weken geleden de Grand Prix van Spanje en bezet de zesde plaats in het WK-klassement met 38 punten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!