Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Teleurgestelde Blind begrijpt niks van 'matig tot slecht' eerste uur

Teleurgestelde Blind begrijpt niks van 'matig tot slecht' eerste uur

Coaching

Cheer!

DUBLIN - Bondscoach Danny Blind was na de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Ierland (1-1) totaal niet te spreken over het eerste uur van zijn ploeg. 

Deel dit artikel op social media

"De eerste helft was niet best en ook aan de tweede helft begonnen we niet agressief genoeg. Het eerste uur was matig tot slecht. We hebben onszelf daardoor uit de wedstrijd gespeeld", aldus Blind voor de camera van SBS6.

Oranje speelde op een te laag tempo om het Ierland lastig te maken in Dublin en was bovendien veel te slordig in balbezit. Blind begreep niet waarom zijn elftal zo pover aan de wedstrijd begon.

"We verspeelden de ballen veel te makkelijk, terwijl we niet eens onder druk stonden. Dat is teleurstellend en moeilijk te verklaren. Het eerste kwartier was in mijn optiek echt niet zo moelijk en we hebben genoeg voetbal in het elftal om beter voor de dag te komen."

Invaller Luuk de Jong hielp het Nederlands elftal vijf minuten voor tijd nog aan een gelijkspel. De spits van PSV kopte een voorzet van Jetro Willems van dichtbij in het doel. 

Wissels

Blind vond dan ook dat juist de wissels tegen Ierland uiteindelijk het verschil hebben gemaakt. "Marco van Ginkel viel goed in, Steven Berghuis was balvast en deed het goed tussen de linies. Op basis van het tweede gedeelte van de tweede helft hebben we verdiend gelijkgespeeld."

Memphis was op dat moment al door Blind gewisseld. De 21-jarige vleugelspeler van Manchester United liet geen goede indruk achter in de eerste helft.

"Hij heeft natuurlijk geen goed seizoen achter de rug, dat zie je aan alles. De potentie bij Memphis blijft aanwezig, maar hij mist momenteel vertrouwen en ritme. Om die reden had hij ook veel simpeler moeten spelen."

Hoewel Oranje alles behalve overtuigde tegen Ierland, is Blind niet van plan om zijn spelopvatting te wijzigen in de komende oefeninterlands tegen Polen (1 juni) en Oostenrijk (5 juni).

"We gaan niet anders spelen. Ik verwacht van mijn spelers gewoon meer variatie. Vleugelspelers moeten meer tussen de linies spelen, waardoor de backs op kunnen komen. Dat zag ik te weinig tegen Ierland. We moeten ons komende week maar even buigen over de details."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!