Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sterke dag Heiner en Van Schaardenburg op WK Laser

Sterke dag Heiner en Van Schaardenburg op WK Laser

RoadToRio

Cheer!

NUEVO VALLARTE - Zeilers Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner kenden maandag een goede dag op het WK Laser. In het Mexicaanse Nuevo Vallarta zeilde Van Schaardenburg naar een zesde en derde plek in de Goldfleet. Van Schaardenburg staat nu 12de in het klassement. Team Delta Lloyd-collega Nicholas Heiner finishte tweemaal als achtste en is nu 22ste in het klassement. Dinsdag 17 en woensdag 18 mei staan er in totaal nog vier races op het programma. De Laser-klasse kent geen medalrace.

Van Schaardenburg: mijn beste dag van het evenement
Rutger van Schaardenburg: “Het was vandaag interessant, met de allerbeste zeilers bij elkaar in een vloot. Ik start twee keer eigenlijk slecht maar had daarna genoeg vrije wind om mijn eigen races te varen. Verder maak ik vanaf dat moment de goede beslissingen, ik ging hard en dat resulteerde in twee hele goede races. Dus ondanks een mindere start ging de rest wel echt heel goed en zeil ik naar een zesde en derde plaats. Verreweg mijn beste dag van het evenement dus daar ben ik heel blij mee. Nog twee dagen te gaan en ik sta er steeds beter voor. We hebben vier mooie races voor de boeg dus hard werken.”

Heiner: we mogen blij zijn
Nicholas Heiner reageerde opgetogen na afloop: “We mogen blij zijn met vandaag. Ik heb hier en daar nog twee à drie punten laten liggen maar dat vergeten we even nu. Ik moet gewoon blij zijn met twee keer een top-tien resultaat. Zeker na zo’n moeizame start eerder deze week.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger aan!