Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Squashers pakken punt op dag 1 EK

Squashers pakken punt op dag 1 EK

Cheer!

WARSCHAU - De Nederlandse squashers hebben op de EK landenteams een punt overgehouden aan hun eerste twee partijen. Duitsland werd op een 2-2 gelijkspel gehouden, waarna Engeland met 4-0 duidelijk een maatje te groot bleek. 

Deel dit artikel op social media

De Duitsers, die op de laatste vier EK's brons hadden veroverd, kwamen vlot op 2-0 met zeges in drie games op Piëdro Schweertman en Sebastiaan Weenink.

Dylan Benett bracht de spanning terug na een vijfgamer. Bart Ravelli stelde daarna in drie games het punt veilig. Die krachttoer had veel energie gekost, want Schweertman was de enige van de vier die enkele uren later games (twee) wist af te snoepen van een Engelsman.

Nederlaag en zege squashsters

De Nederlandse squashsters boekten een zege en verloren ook een keer. Oranje, Europees kampioen in 2010, was in de ochtend kansloos tegen Frankrijk (0-3), maar rechtte de rug en versloeg enkele uren later Denemarken met 2-1. 

Vrijdag kunnen bij een zege op Ierland de halve finales worden bereikt. Milou van der Heijden zette haar Deense opponente in drie games opzij. Daarna leek Natalie Grinham Oranje op 2-0 te zetten, maar de geboren Australische miste twee matchpoints en verloor.

Tessa van der Sluis bezweek daarna niet onder de druk in de beslissende partij en ook zij boekte een overtuigende zege.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!