Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Springruiters starten vrijdag aan landencompetitie

Springruiters starten vrijdag aan landencompetitie

RoadToRio

Cheer!

ERMELO – Vrijdag beginnen de springruiters in het Franse La Baule aan de FEI Furusiyya Nations Cup-series. De competitie van landenwedstrijden is voor bondscoach Rob Ehrens belangrijk om zijn Olympische team te selecteren. In Rio de Janeiro horen de Nederlandse springruiters tot de favorieten. Via La Baule, Rome, Rotterdam, Falsterbo en Aken leidt de weg naar Rio.

Deel dit artikel op social media

Vorig jaar werden de Nederlandse springruiters achtste in de FEI Furusiyya Nations Cup wedstrijd in La Baule. “In aanloop naar de wedstrijd viel de een na de ander af en had ik steeds minder te kiezen. In La Baule blesseerde Wout Jan van der Schans zich ook nog bij het uitladen van zijn vrachtauto, dus ik heb hem nu gezegd dat hij komende dagen niet meer bij de auto mag komen”, grapt bondscoach Rob Ehrens.

Wout Jan van der Schans is met Aquila SFN één van de vier ruiters in het team dat komende vrijdag van start gaat. Leopold van Asten - de nummer 3 van het NK - met VDL Groep Zidane N.O.P., Willem Greve met Carambole N.O.P. en Jur Vrieling met Glasgow van het Merelsnest completeren het team. Johnny Pals gaat met Vignet BH mee als reserve-combinatie.

“Al deze paarden en ruiters hebben op het Nederlands Kampioenschap in Mierlo laten zien heel goed in vorm te zijn. Dat geeft een goed gevoel richting La Baule. We staan er een stuk beter voor dan vorig jaar deze tijd”, aldus Ehrens.

In La Baule komt de concurrentie van de teams van thuisland Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië en België. Deze vier landen strijden samen met Nederland om de punten die van belang zijn voor de competitie, waarvan de finale eind september in Barcelona wordt verreden. Teams van de Verenigde Staten, Brazilië en Zwitserland staan ook ingeschreven voor de landenwedstrijd in La Baule.

Rome is over ruim twee weken de tweede wedstrijd in de FEI Furusiyya Nations Cup serie in de 1e Europese divisie, waarin Nederland aan de start komt. “In Rome komen mijn vijf andere combinaties aan start die in de race zijn voor Rio. Zo is dat ook in de planning met de ruiters besproken. Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P., Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Harrie Smolders met Emerald N.O.P., Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P. en Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. rijden in Italië. Na Rome zal ik mijn team voor Rotterdam bekendmaken. Dat hangt af van de vorm van de paarden. Daarna gaan we nog naar Falsterbo en is vrijdag 15 juli de landenwedstrijd in Aken. Dat is twee dagen voordat ik op de slotdag van het NK Dressuur in Ermelo mijn Olympische-team bekendmaak. Aken telt niet mee in de Furusiyya competitie, maar is voor mij wel belangrijk als selectiemoment”, legt Ehrens uit.

Op zaterdag 14 mei zendt Eurosport de FEI Furusiyya  Nations Cup in La Baule (FRA) uit van 11:00-12:00 uur.

Landenwedstrijden-serie FEI Furusiyya Nations Cup 2016, 1e divisie Europa

12 – 15 mei           La Baule (Frankrijk)

Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P. ruin, 12 jaar
Willem Greve (Markelo), Carambole N.O.P., hengst, 12 jaar
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest, hengst, 10 jaar
Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Aquila SFN, ruin, 11 jaar
Reserve: Johnny Pals (As, B), Vignet BH, hengst, 14 jaar

26 – 29 mei           Rome (Italië)

Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P., ruin, 12 jaar
Harrie Smolders (Lage Mierde), Emerald N.O.P., hengst 12 jaar
Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc N.O.P., ruin, 13 jaar
Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P., hengst, 14 jaar
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P., hengst, 12 jaar

22 – 26 juni           Rotterdam
7 – 10 juli              Falsterbo (Zweden)
20 – 24 juli             Dublin (Ierland)
28 - 31 juli              Hickstead (Engeland)
22-25 september   Barcelona (Spanje) FINALE

Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zweden, België, Groot-Brittannië, Zwitserland, Italië en Tsjechië strijden tegen elkaar in de 1e divisie Europa, FEI Furusiyya Nations Cup 2016.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeroen, Willem, Jur, Gerco, Johnny, Maikel, Leopold en Wout-Jan aan!