Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Springruiter Harrie Smolders tweede in Hamburg

Springruiter Harrie Smolders tweede in Hamburg

RoadToRio

Cheer!

HAMBURG – Harrie Smolders is na zijn tweede plaats in de wereldbekerfinale – eind maart - nog steeds in grootse vorm. In Hamburg eindigde de springruiter uit Lage Mierde zaterdag met zijn paard Don VHP Z op de tweede plaats in de vierde etappe van de Global Champions Tour, op vijfsterrenniveau met hindernissen met hoogtes van 1,60 meter. 

Deel dit artikel op social media

“Ik reed als eerste de barrage en dacht zeker gas er op”, vertelde Smolders na afloop. “De favorieten na mij maakten fouten en daarmee schoof ik steeds op in het klassement.”

De wedstrijdformule van de lucratieve en prestigieuze Global Champions Tour is dat de beste 18 combinaties van de eerste manche de tweede rijden en vervolgens strijden degenen zonder strafpunten in de barrage om de hoofdprijs. “Er waren er acht dubbel foutloos”, keek Smolders terug op de wedstrijd. “Ik reed als eerste de barrage en dacht zeker gas er op. Dat liep ook best goed. De favorieten na mij die echt wilden winnen, maakten fouten en daarmee schoof ik steeds op in het klassement naar de tweede plaats.” Alleen de Duitse topruiter Ludger Beerbaum wist de tijd van Smolders te verbeteren en won de hoofdprijs in Hamburg.

“Mijn paard Don VHP Z heeft een lange pauze gehad en voelde in de wedstrijd heel lichtvoetig en sprong met veel kracht. Daar was ik heel tevreden over. Op welke plaats we ook geëindigd waren, had met niet zoveel uitgemaakt. Tweede is natuurlijk hartstikke mooi. Gisteren was ik met mijn pupil Audrey Coulter ook tweede in de teamwedstrijd. Dus dit was goed”, reageerde Smolders nuchter.

Smolders was de enige Nederlander aan start in Hamburg en neemt nu in de tussenstand van de Global Champions Tour de zesde plaats in.

Uitslag Global Champions Tour Hamburg, 1.60m

  1. Ludger Beerbaum (Dui), Casello (v.Casall), 0 – 0 – 0, 34.81 sec
  2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 0 – 0 – 0, 35.25 sec
  3. Daniel Bluman (Col), Sansa la Silla (v.Chin Chin), 0 – 0 – 0, 35.29 sec
Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Harrie aan!