Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Speelschema Paralympische Spelen rolstoelbasketbal bekend

Speelschema Paralympische Spelen rolstoelbasketbal bekend

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - Het speelschema van het rolstoelbasketbaltoernooi op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro is deze week bekend gemaakt. De vrouwen treffen in de poulefase achtereenvolgens Algerije, Frankrijk, USA en China. De mannen beginnen het toernooi tegen wereldkampioen Australië en nemen het daarna op tegen Canada, Japan, Turkije en Spanje. 

Deel dit artikel op social media

Gertjan van der Linden, bondscoach van de vrouwen, is tevreden met de loting: "Voor ons een mooie opbouw om goed in het toernooi te groeien." 

Beide selecties vertrekken op 1 september naar Rio de Janeiro. De eerste dagen staan vooral in het teken van acclimatiseren en trainen. De mannen spelen op 8 september hun eerste wedstrijd. De dames beginnen een dag later aan hun toernooi. 

Speelschema mannen

Speelschema vrouwen

Het volledige speelschema is te downloaden op de website van het IBWF

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jitske, Bo, Carina, Mariska, Chèr, Roos, Barbara, Inge, Ilse, Lucie, Sanne, Gertjan, Anton, Robin, Mattijs, Walter, Paul, Mustafa, Sebastiao, Quinten, Frits, Frank, Mendel, Marc en Gijs aan!