Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schoonspringduo Van Duijn/Van Etten tiende op EK

Schoonspringduo Van Duijn/Van Etten tiende op EK

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Celine van Duijn en Joey van Etten zijn bij de EK schoonspringen in Londen tiende geworden in de wedstrijd voor gemengde teams. Het duo, dat in 2014 nog achtste werd en in 2015 negende, oogstte voor de twee keer drie sprongen van de 1-meterplank en de toren een totale score van 262,45 punten.

Deel dit artikel op social media

De titel ging met 411,50 punten voor het derde jaar op rij naar het Russische tweetal Nadezjda Bazjina en Viktor Minibajev. Voor Bazjina was het in totaal de zesde Europese titel. Ze werd eerder drie keer Europees kampioene op de 3-meterplank. Minibajev veroverde in 2014 EK-goud bij het torenspringen.

De Oekraïense Joelija Prokoptsjoek, die met Oleksandr Bondar goud (2013) en zilver (2014) won en met Ilja Kwasja brons (2015), was nu met Oleksandr Gorsjkovozov goed voor zilver met een score van 396,40 punten.

Georgia Ward en Matthew Lee bezorgden het gastland brons met 352,20 punten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Celine aan!