Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers wil schitteren in de Diamond League

Schippers wil schitteren in de Diamond League

RoadToRio

Cheer!

DOHA - Dafne Schippers is een van de grote sterren van de Diamond League, die vrijdag van start gaat met de eerste wedstrijd in Doha. De nieuwe status van de Nederlandse werd weer eens bevestigd doordat ze mocht aantreden bij de officiële persconferentie voorafgaand aan het prestigieuze atletiekcircuit.

Deel dit artikel op social media

Samen met onder anderen Veronica Campbell-Brown, tweevoudig olympisch kampioene op de 200 meter, en Christian Taylor, olympisch kampioen hinkstapspringen, nam Schippers plaats achter de tafel in Qatar. Tot opvallende uitspraken werd de wereldkampioene op de 200 meter echter niet verleid.

Schippers bevestigde bij herhaling dat ze het in Doha naar haar zin heeft. "Het is mijn eerste keer hier, maar het is heel mooi. De omstandigheden en de sfeer zijn prima. Ik kijk ernaar uit om tegen de snelste vrouwen ter wereld te lopen", aldus een zelfverzekerde Schippers. Ook herhaalde ze dat ze overweegt om volgend seizoen de sprintnummers te combineren met het verspringen.


Geen duel Schippers-Felix

In Doha staat voor de sprintsters alleen de 100 meter op het programma. Schippers, winnares van WK-zilver op die afstand, treft onder anderen de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown en de Amerikaanse Tori Bowie. Allyson Felix (VS) heeft geblesseerd afgezegd voor de ouverture van de Diamond League.

Een groot deel van de wereldtop is in Qatar aanwezig voor de start van het Diamond League-seizoen. Voor de 32 winnaars aan het einde van de veertien wedstrijden ligt in totaal 6,95 miljoen euro prijzengeld klaar. Maar de focus van de atleten ligt natuurlijk vooral op de Olympische Spelen, die over drie maanden in Rio de Janeiro beginnen.

Vertrouwen herstellen

IAAF-voorzitter Sebastian Coe, ook aanwezig op de persconferentie, erkende dat het vanwege alle dopingperikelen een belangrijk jaar wordt voor de atletiek. "We zijn aan het opkrabbelen na een heel moeilijke periode. We moeten het vertrouwen herstellen. Van het publiek, de media, de sponsors, maar vooral van de schone atleten."


Programma Diamond League 2016 

 6 mei Doha Qatar
14 mei Shanghai China
22 mei Rabat Marokko
28 mei Eugene VS
2 juni Rome Italië
5 juni Birmingham Groot-Brittannië
9 juni Oslo Noorwegen
16 juni Stockholm Zweden
15 juli Monaco Frankrijk
22 en 23 juli Londen Groot-Brittannië
25 augustus Lausanne Zwitserland
27 augustus Parijs Frankrijk
1 september Zürich Zwitserland
9 september Brussel België

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!