Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers treft Thompson op 200 meter Diamond League Eugene

Schippers treft Thompson op 200 meter Diamond League Eugene

RoadToRio

Cheer!

EUGENE - Bij de Diamond League in Eugene komt het tot een nieuwe confrontatie tussen Dafne Schippers en Elaine Thompson op de 200 meter.

Deel dit artikel op social media

De Utrechtse wereldkampioene en de Jamaicaanse nummer twee van de WK in Peking treffen elkaar zaterdag weer op de Amerikaanse baan. Schippers veroverde vorig jaar de wereldtitel in een razendsnelle tijd van 21,63 seconden, door Thompson (21,66) in de laatste meters te kloppen.

De 23-jarige Utrechtse is dit jaar vooralsnog opnieuw de snelste vrouw op de 200 meter. Schippers klokte zondag in het regenachtige Hengelo bij de FBK Games 22,02 seconden. Thompson loopt in Eugene haar eerste 200 meter van dit jaar.

Schippers zal in Eugene niet alleen moeten concurreren met Thompson, maar ook met zes Amerikaanse atleten onder wie Tori Bowie. Die klopte Schippers begin deze maand op de 100 meter bij de Diamond League in Doha (10,80 om 10,83).

Bij de mannen komt het in Eugene op de 100 meter tot een duel tussen de Amerikanen Justin Gatlin en Tyson Gay en de Jamaicaan Asafa Powell.

Fraser-Pryce

Olympisch kampioene op de 100 meter Shelly-Ann Fraser-Pryce maakt zaterdag in Eugene haar langverwachte rentree in wedstrijdverband.

De Jamaicaanse topsprintster, die in Rio de Janeiro voor de derde keer goud wil pakken op de 100 meter, heeft nog steeds last van een teenblessure, maar toch gaat ze in Oregon  weer voluit sprinten.

"Shelly-Ann heeft veel pijn tijdens de trainingen'', bekende haar coach Stephen Francis op de Jamaicaanse televisie. "Maar we hebben een manier gevonden om daarmee om te gaan. Ik denk wel dat ze klaar is om een wedstrijd te lopen. Over een week of drie, vier is ze hopelijk weer helemaal fit.''

De 29-jarige Jamaicaanse pakte in Peking 2008 en Londen 2012 goud op de 100 meter. In Londen sprintte ze achter de Amerikaanse Allyson Felix ook naar zilver op de 200 meter.

Fraser-Pryce krijgt in Rio op beide afstanden geduchte concurrentie van Schippers, die ze vorig jaar bij de WK in Peking op de 100 meter maar net voorbleef. De Jamaicaanse deed niet mee aan de dubbele afstand, waarop Schippers goud pakte.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!