Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers kan dankzij snelle tijd leven met tweede plek in Doha

Schippers kan dankzij snelle tijd leven met tweede plek in Doha

Cheer!

DOHA - Dafne Schippers kwam vrijdag op de 100 meter bij de Diamond League in Doha niet tot winst, maar door haar snelle tijd hield de 23-jarige Utrechtse een goed gevoel over aan haar race.

Deel dit artikel op social media

De wereldkampioene op de 200 meter moest de Amerikaanse Torie Bowie voor zich dulden. Schippers snelde in 10,83 wel naar haar tweede tijd ooit op de 100 meter.

"Ik ben superblij. Ik had willen winnen, maar lekker boeiend dat ik nu verlies. Laat ze maar denken. Ik liep zo'n slechte race voor mijn gevoel en dan nog liep ik naar 10,83 lopen. Ik ben heel blij", zei ze tegen de NOS.

Schippers liet weten soms moeite te hebben met de hoge verwachtingen. Ze benadrukte dat winst absoluut geen zekerheid is als ze aan de start verschijnt.

"Het grootste probleem in Nederland is denken dat je zomaar even wint. Dat is zeker niet zo. De aanloop was pittig, ik was moe. Natuurlijk had ik willen winnen, maar ik kan me hier niet heel druk om maken."

"Ik word er soms een beetje moe van dat iedereen denkt dat je zomaar even wint. Dat is heel lastig soms, want het is nu eenmaal niet zo. Als je de sprintwereld kent, weet je dat je niet alles gaat winnen. Ik verlies liever nu dan straks", doelde ze op de Spelen in Rio van komende zomer.

Kritisch

Desondanks was Schippers wel kritisch op haar optreden in Doha. Volgens de Utrechtse heeft ze altijd moeite met haar eerste race op een toernooi.

"Er zat nog veel in waar iets op aan te merken was. Ik had een slechte start, een slecht eind en liep geforceerd. Dat heb ik altijd in de eerste race op de een of andere manier. Dan klopt het gewoon niet."

Schippers komt op zondag 22 mei in actie tijdens de FBK Games in Hengelo, waar ze de 200 meter loopt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!