Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers had last van jetlag bij 'slechte race' in Eugene

Schippers had last van jetlag bij 'slechte race' in Eugene

RoadToRio

Cheer!

EUGENE - Dafne Schippers baalde stevig van haar tweede plek op de 200 meter bij de Diamond League-wedstrijden in het Amerikaanse Eugene.

Deel dit artikel op social media

De Utrechtse kon met een tijd van 22,11 seconden niet tippen aan winnares Tori Bowie (21,99). "Echt heel kut", reageerde de 23-jarige Schippers voor de camera van de NOS. "Het was echt een slechte race."

Volgens Schippers had dat te maken met het tijdsverschil van negen uur. "Ik merk dat mijn lichaam dat gewoon niet leuk vindt en dat ik niet in goeden doen ben."

Bij de WK indoor kampte de wereldkampioene ook al met jetlagklachten. "Ik ben blij dat ik niet meer zo ver hoef te reizen", blikte Schippers vooruit op het Europese atletiekseizoen in de aanloop naar de Olympische Spelen. "Ik weet dat ik er niet zo goed op reageer, dat blijkt wel weer."

​Dat ze toch nog beslag op het zilver wist te leggen, kon de teleurstelling ook niet verkleinen. "Ik liep echt heel slordig, het was vanaf het begin niet goed. Nee, het was niet best."

Ook haar slotmeters waren na een slechte start bijzonder matig, oordeelde Schippers. "Ik maakte het eigenlijk slecht af. Ik liep gewoon niet lekker door en ging alleen maar forceren. Dan ben je tweede, dat kan gebeuren."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!