Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers gaat voor perfectie in de bocht

Schippers gaat voor perfectie in de bocht

RoadToRio

Cheer!

EUGENE - Dafne Schippers is zo langzamerhand uitgegroeid tot een echte superster, maar bij die status horen ook verplichtingen. Zo is de Nederlandse deze week neergestreken in Eugene, waar ze actief zal zijn bij de Diamond Leaguewedstrijd, een bepaling in het contract met haar kledingsponsor.

Deel dit artikel op social media

"Het is allemaal nieuw, ik reis opeens de wereld over. Maar het gaat mij best wel goed af tot nu toe", zei Schippers na de persconferentie van vrijdag.

"De bocht was heel erg netjes, die probeer ik weer te herhalen om dat er een beetje in te slijpen"

Dafne Schippers over de FBK Games

Biomechanicus

Toch zal Schippers haar race op de 200 meter in Eugene optimaal benutten om zich voor te bereiden op de Spelen van Rio de Janeiro. Samen met de biomechanicus Paul Brice heeft ze haar race bij de FBK Games geanalyseerd en dat leverde bruikbare inzichten op.

"De bocht was heel erg netjes, die probeer ik weer te herhalen om dat er een beetje in te slijpen. De winst valt nog te behalen op het laatste stuk, daar moet ik iets meer mijn ritme houden."

"Ik heb geprobeerd om de bocht wat geleidelijker aan op te bouwen. Dus langzaamaan de snelheid vergroten wanneer je de bocht uitkomt in plaats van wat ik daarvoor deed; net uit de bocht en dan versnellen. Als je een klein beetje extra geeft in de bocht, dan krijg je daarna ook heel veel snelheid mee."

Ook het sterke deelnemersveld in Eugene, waar onder meer Elaine Thompson (WK-zilver 200 meter) en Tori Bowie (WK-brons 100 meter) aanwezig zullen zijn, doet Schippers goed. "Ik vind het alleen maar leuk om te strijden tegen deze meiden. Ik denk dat je alleen maar een betere atlete kan worden als je tegen je concurrenten loopt."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!