Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennissters veroveren 29e World Team Cup

Rolstoeltennissters veroveren 29e World Team Cup

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

TOKIO - De Nederlandse rolstoeltennissters hebben voor de 29e keer op rij de World Team Cup gewonnen. Sinds 1988 ging de titel in het landentoernooi voor rolstoeltennissers steeds naar de Nederlandse vrouwen. In Tokio werd de finale tegen het verrassend sterke China met 2-0 gewonnen.

Deel dit artikel op social media

Marjolein Buis en Jiske Griffioen wonnen in de eindstrijd allebei hun enkelspel. Buis klopte Huimin Huang in drie moeizame sets (6-1, 2-6, 6-4), Griffioen kende een stuk minder moeite met Zhenzhen Zhu (6-1, 6-1). “Zhu heeft de afgelopen maanden van een aantal toptienspeelsters gewonnen, dus vond ik het wel fijn dat ik hier ook een keer tegen haar kon spelen”, erkende Griffioen. “Het is niet iemand die je van de baan mept, maar er komen heel veel ballen terug. De ervaring van vandaag is goed in aanloop naar de Paralympische Spelen.”

Met het oog op die Spelen ontbraken in Tokio sterke landen als Duitsland en Zuid-Afrika en stuurde Groot-Brittannië niet de sterkste selectie. Nederland was met Griffioen (nummer 1 van de wereld), Aniek van Koot (3), Buis (6) en Diede de Groot (8) dan ook de grote favoriet. “Natuurlijk is het jammer dat niet alle teams hier zijn”, concludeert bondscoach Dennis Sporrel. “Maar als je dan hier bent, moet je ook gewoon winnen.” Dat vindt ook Griffioen: “We hebben het als team serieus aangepakt en hebben geen enkele wedstrijd onderschat. Als Nederlands vrouwen hebben we na zoveel overwinningen op rij elke keer weer de druk van het ‘moeten winnen’. We hebben het weer waargemaakt. Dat is een prachtig resultaat.”

 Brons junioren

De Nederlandse juniorenploeg veroverde in Tokio de bronzen medaille. Sam Schroder en Ruben Spaargaren wonnen allebei hun enkelspel tegen Groot-Brittannië. Vorig jaar waren de junioren nog verliezend finalist tijdens de World Team Cup. De Nederlandse mannen spelen morgen nog om de vijfde plaats tegen Zweden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske, Aniek, Marjolein en Diede aan!