Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennismannen vijfde op World Team Cup

Rolstoeltennismannen vijfde op World Team Cup

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

TOKIO – De Nederlandse rolstoeltennismannen zijn vijfde geworden op de World Team Cup. Ricky Molier, Maikel Scheffers en Carlos Anker wonnen in de strijd om plaats vijf met 3-0 van Zweden. De titel in het landentoernooi voor rolstoeltennissers ging in Tokio naar Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Molier zette Nederland op voorsprong door met 6-2, 7-5 te winnen van Henrik Harstedt. In de strijd tussen de kopmannen - Scheffers en Stefan Olsson – moest de Zweed bij een stand van 4-3 in zijn voordeel geblesseerd opgeven. Het afsluitende dubbelspel werd vervolgens met 6-3, 7-6 gewonnen door Molier en Carlos Anker. Zij klopten het Zweedse koppel Harstedt/Dan Wallin.

Voor de Nederlandse mannen is de vijfde plaats een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen de ploeg nog zevende werd. Ook bondscoach Dennis Sporrel blikt tevreden terug: “Carlos heeft als debutant in het mannenteam nuttige ervaring opgedaan tegen de wereldtop. En Maikel heeft hier in Tokio een paar goede wedstrijden gespeeld; dat geeft een goed gevoel richting Roland Garros, Wimbledon en de Paralympische Spelen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maikel aan!